2 jaar down under

Geplaatst op 19 juni 2016 by Lia

Happy 2nd Australaversary to us! Jep, we zijn alweer twee jaar in Australië. Wat gaat de tijd toch snel! Hier een overzichtje van de dingen die we leerden of juist afleerden en wat foto’s van leuke momenten.

Prachtige winterse dag in Sydney

Prachtige winterse dag in Sydney

Wat we leerden:

 • We hebben het al eerder aangestipt: We waren echt geen onvriendelijke mensen voor we in Australië gingen wonen, maar we hebben allebei de indruk dat we nu NOG vriendelijker zijn. De Aussies zijn namelijk zo vriendelijk dat het aanstekelijk is.
 • We zeggen ‘Thank you!’ tegen de buschauffeur als we uit de bus stappen. Zie het vorige punt: Naar ons idee waren we echt geen aso’s, maar hier zegt iedereen bedankt tegen de buschauffeur en wij doen vrolijk mee.
 • Het Aussie-accent. Ik heb nog steeds een Nederlands accentje als ik Engels praat (and I’m proud of it!), hoewel er hier en daar weleens wat Aussies doorheen glipt. Bart daarentegen is een halve Aussie. Zo grappig om te horen!
Samen op de Franz Josef Glacier

Ok, niet Australië maar wel down under: Samen op de Franz Josef Glacier in Nieuw-Zeeland

 • Op blote voeten lopen. Iedereen die mij kent, weet dat ik dat zeker niet zomaar doe. Zelfs in hotels heb ik altijd slippers aan. Maar hier loop ik over straat op blote voeten. Ok, die straat grenst wel precies aan het strand, haha! In het winkelcentrum zul je me dus niet op blote voeten zien, hoor.
 • Je checkt bij een verjaardag of je een cadeau of drank ‘moet’ meenemen. Drank is hier zo duur dat het normaal is om bij een verjaardagsfeestje je eigen sixpack bier en een fles wijn mee te nemen. Een (extra) cadeau is dan niet meer nodig, mag wel natuurlijk.
  Wij kunnen er maar moeilijk aan wennen hoor: Bij een feestje neem je toch een cadeau mee en geen drank? Dat is in de meeste gevallen ook, maar toch checken we het tegenwoordig.
 • De winters zijn hier niet zo lang als in Nederland. En het is hier buiten vaak aangenamer dan in huis, vanwege de slechte isolatie van de huizen. Dekentjes en een klein kacheltje zijn dus onze beste vrienden in de drie koude maanden hier.
Aus QLD Brisbane skyline by night

Ons weekendje naar Brisbane

Wat we afleerden:

 • ‘Congratulations’ zeggen bij een verjaardag. Dan zeg je namelijk ‘Happy birthday’. ‘Congratulations’ zeg je alleen als er iets bereikt is dus een nieuwe baan, afstudeermoment enzo. Een jaartje ouder wordt hier niet gezien als ‘iets wat je bereikt’.
 • Als iemand zijn/haar verjaardag in de kroeg viert, dan volstaat het om erbij te zijn, je eigen eten en drinken te betalen en de jarige een (alcoholisch) drankje aan te bieden als cadeau. Je hoeft dus niet ook nog een groot cadeau te regelen (mag wel natuurlijk, haha).
 • Ook hoef je niet iedereen op een verjaardag te feliciteren, maar alleen de jarige. De andere gasten begroet je gewoon.
Haha, deze kangoeroe :D

Haha, deze kangoeroe. Lekker chillen :D

Trip South West Rocks
In december gingen we nog even op roadtrip naar South West Rocks, 5 uur ten noorden van Sydney. We zouden natuurlijk naar Nederland gaan om te trouwen, maar hoe gezellig dat ook is: Een echte vakantie zou het niet worden met een containerverhuizing en onze trouwdag te organiseren.

Op het strand in South West Rocks

Op het strand in South West Rocks

Hier was het hartje zomer en prachtig weer. We kampeerden op een camping waar, op dat moment, meer kangoeroes dan kampeerders waren. Als we in onze tent lagen, hoorden we de kangoeroes rondom de tent eten. Na al die tijd blijft het leuk om ze zo dichtbij mee te maken.

Bart en z'n nieuwe drinkmaatje

Bart en z’n nieuwe drinkmaatje

Bart heeft een gave duik gemaakt tussen de grey nurse haaien, die gelukkig geen mensen eten. Verder hebben we gehiket, de omgeving verkend en vooral gechilld.

Voor het eerst samen naar Nederland
Op Eerste Kerstdag vlogen we naar Nederland, zodat we bij het kerstdiner op Tweede Kerstdag waren. We waren met een flinke groep, zo gezellig! Onze beide gezinnen en Barts oma’s en opa.

Kerstdiner op Tweede Kerstdag met beide families

Kerstdiner op Tweede Kerstdag met beide families

Container
Het vertrek van de container was toch ook wel bijzonder vanwege de wetenschap dat je alles in Nederland inlaadt en het dan letterlijk aan de andere kant van de wereld pas weer ziet. Door de strenge Australische douaneregels zijn we toch nog best lang beziggeweest om alles op tijd klaar te hebben. Jammer dat niet alles goed is aangekomen, maar wel heel fijn om al onze spullen weer te hebben. Vooral Bart is blij met zijn kookspullen.

Alles is ingeladen, see you down under, container!

Alles is ingeladen, see you down under, container!

Trouwen!
‘De dag die je wist dat zou komen….’ ONZE TROUWDAG! Daar is al van alles over te lezen en zien dus zie de andere blogs.

8 januari mauritshuis liba kus

Deze dag mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht

Huwelijksreis
Voor het eerst in lange tijd gingen we weer eens samen naar een nieuw land, Indonesië. Onze huwelijksreis combineerden we namelijk met onze terugreis naar huis (Sydney dus). We hadden namelijk weinig zin om nog meer in het vliegtuig te zitten dan we al moesten. Dus toen de overstap in Bali voorbijkwam, hebben we dat maar gelijk geboekt.

In Balinese outfits

In Balinese outfits

Doordat we al twee weken in Nederland waren, hadden we maar 5 volle dagen op Bali. Lang genoeg om lekker te chillen, maar te kort om heel veel van het eiland te zien. We gaan dus vast nog wel een keertje terug.

Heerlijk lange zomer
Wat een heerlijk lange zomer hebben we gehad! Vanaf begin oktober tot eind mei (!) was het zo aangenaam dat je in bikini op het strand kon liggen. Dat is zelfs voor Sydney begrippen bijzonder. Niet dat het nu, in de winter, heel erg koud is, maar niet per se bikiniweer.

Bij een van de rock pools van Sydney

Bij een van de rock pools van Sydney

Ons nieuwe huis
We hadden het prima naar ons zin in onze vorige wijk en huis in Parramatta, maar aangezien we hier nog wat langer blijven dan gepland, was het tijd om te verhuizen. In Parramatta woonden we in een gemeubileerd appartement en hadden nu een kaal appartement nodig, onze eigen spullen zouden het weer gaan vullen. Ook wilden we graag een ruim balkon en een airco in de slaapkamer, zodat we tijdens de warme zomer niet meer in een slaapkamer van 28 graden hoefden te slapen.

Prachtig helder water bij Malabar Beach

Prachtig helder water om in te snorkelen vlakbij ons huis

En ja, we wilden dichterbij het strand wonen. Dat is gelukt! Het is Maroubra geworden en we love it! We kunnen vlakbij ons huis snorkelen, lopen naar het strand en wonen boven een klein winkelcentrum waar Bart al zijn kookingrediënten kan kopen. Het balkon is bijna net zo groot als onze woonkamer en nu met alle nieuwe spulletjes hebben we weer een fijn huis!

Ons balkon in winteropstelling. Spot de barbecue!

Ons balkon in winteropstelling. Spot de barbecue!

Even snel een foto van een deel van onze woonkamer

Even snel een foto van een deel van onze woonkamer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons ’30 & Married’ feestje in Sydney
Ach ja, we worden maar een keer 30 en we trouwen maar een keer (ok, wij hebben een beetje gesmokkeld) dus hebben we het ook nog in Sydney gevierd. Een feestje in het paviljoen bij ‘ons’ strand met heerlijk weer!

Een mooie reden om m'n trouwjurk weer aan te doen :D

Een mooie reden om m’n trouwjurk weer aan te doen :D

Tasmaanse roadtrip
Tasmanië stond al heel lang op ons lijstje om te bezoeken, maar omdat het zuidelijker dan Sydney ligt, is het weer nogal wisselvallig. We zijn eind maart geweest, met Pasen, en hadden nagenoeg elk dag mooi weer. Lucky us! We hebben heel wat kilometers gereden, veel gezien en natuurlijk lekker gegeten.

Borrelen in de Bay of Fires

Borrelen in de Bay of Fires

In de bergen (Cradle Mountain) was het regenachtig maar wel heel mooi!

In de bergen (Cradle Mountain) was het regenachtig maar wel heel mooi!

Stralend weer tijdens onze hike

Stralend weer tijdens onze hike

Het zijn heel wat minder foto’s dan bij onze eerste Australaversary vorig jaar. Toen was echt alles nog nieuw en hebben we vooral in de eerste maanden veel gereisd. Inmiddels werken we allebei en kennen we Sydney al aardig dus eerst meer ons thuis geworden. En we hebben ook al veel momenten en foto’s door het jaar heen gedeeld.

We zullen hier nog wat langer blijven, want we genieten nog steeds volop wat we hier doen en meemaken. Natuurlijk zijn er minder leuke dingen aan hier wonen, die kan iedereen vast wel invullen. Maar zolang we het hier allebei nog naar ons zin hebben, blijven we down under. 

Liefs van ons!

Andere blogs over ons leven down under: