5 activiteiten in Nieuw-Zeeland

Geplaatst op 31 oktober 2014 by Bart

Nieuw-Zeeland is hét land voor mensen die van (extreme) buitensporten houden. Bungeejumpen, skydiven of ‘gewoon’ mountainbiken en skiën… het kan allemaal in het ‘land van de lange, witte wolk’. Wij hebben het extreme (nog even) overgeslagen dus dit zijn onze tips.

Uitzicht vanaf de piste: veel groen in het dal.

Uitzicht vanaf de piste: veel groen in het dal.

1. Hiken

Zeg je Nieuw-Zeeland, dan zeg je hiken. Er zijn honderden, misschien wel duizenden verschillende tracks dus daar zitten vast wel leuke tracks voor jou tussen. Alle tracks zijn ontzettend goed aangegeven met borden, waarop onder andere de naam en de tijdsduur staat. Vaak staat er ook bij wat je kunt verwachten: steil, goed begaanbaar, geschikt om te kamperen enz. Oh ja, dit vonden wij de mooiste hike van Nieuw-Zeeland.

De hike naar de Waiau summit is 2 uur en is voor geoefende hikers (zie symbool)

De hike naar de Waiau summit duurt 2 uur en is voor geoefende hikers (zie symbool)

Vieze voeten na de Waiau summit hike

Vieze voeten na de Waiau summit hike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Mountainbiken

Lia was nooit zo’n outdoor type, dacht ze/zei ze. Maar in Nieuw-Zeeland heb ik een hele andere kant van haar ontdekt. Zo kon ze me erg goed bijhouden op de mountainbike. Downhill, klimmen, door de blubber, tussen de bomen door… ze deed het allemaal. Dus als je als stel gaat reizen in Nieuw-Zeeland: Ga eens mountainbiken! Misschien leer je ook wel een andere kant van je partner kennen. Alle gekheid op een stokje, je kunt erg goed mountainbiken in NZ en bij de huur van je mountainbike zit vaak ook een drop-off bij het beginpunt inbegrepen.

Lia de mountainbiker

Lia de mountainbiker

Het uitzicht tijdens onze mountainbiketocht

Het uitzicht tijdens onze mountainbiketocht

 

 

 

 

3. Skiën/snowboarden

Skiën op het Zuidelijk Halfrond: check. Skiën op een (actieve) vulkaan: check! Als je dit ook wilt doen, ga dan naar Ohakune. Vandaar ben je in een half uur Mount Ruapehu. Mooie pistes, prachtig uitzicht! Lees hier meer over skiën in Nieuw-Zeeland.

Skiën maar!

Skiën maar!

4. Caven

Wetsuit, dikke rubberlaarzen en een helm met lamp. Dat is wat je nodig hebt als je gaat caven in de Waitomo Caves. In de grotten klim, klauter, zwem en spring je op/in/van rotsen en water en drijf je met een zwemband (tube) onder de glowworms door. Het is niet zonder gevaar, maar wel ontzettend gaaf! Doen dus!

Daar gaan we!

Daar gaan we!

5. Zorben

Toegegeven, het is niet zozeer actief maar een adrenaline kick geeft het wel als je in een bal de heuvel afvliegt. De bal is gevuld met water, zodat je lekker ronddraait in de bal. Het is 58 dollar voor een double ride (met z’n tweeën dus), gewoon een keer doen!

Samen in de zorb

Samen in de Zorb

Welke activiteit zou jij het liefste doen van deze vijf? Wij zijn benieuwd!

Andere dingen die je in Nieuw-Zeeland kunt doen: