7 dingen die je op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland moet doen

Geplaatst op 25 augustus 2015 by Lia

Vorig jaar hebben we het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ontdekt, dit jaar was het Zuidereiland aan de beurt. Wat was dat gaaf/mooi/bijzonder/enz.! Mocht je zelf die kant opgaan, overweeg dan zeker deze 7 dingen.

Brug op de Routeburn Track

Brug op de Routeburn Track

Skiën op Mount Hutt

Je moet even de bergpas trotseren, maar dan kun je heerlijk genieten vanaf Mount Hutt. Wij hadden verse sneeuw en zon, super! Het is niet goedkoop: 347 dollar voor een skipas voor 2 personen voor 2 dagen (exclusief huur van ski’s enz.).

NZ Mount Hutt skiën sneeuw Lia

Heerlijke verse sneeuw!

Hiken nabij Mount Cook

Gelukkig is hiken gratis! Dit deden we vorig jaar toen we een weekend op het Zuidereiland waren. Een van de mooiste hikes die we tot nu toe hebben gedaan.

Onderweg door de Hooker Valley naar Mount Cook

Onderweg door de Hooker Valley naar Mount Cook

De westkustroute rijden

Wij begonnen bij Hokitika, maar deze beroemde route begint eigenlijk in Greymouth en loopt door tot de plaats Haast. Het regent vaak aan deze kant, misschien is de route daarom wel zo mooi :D

Vlakbij Hokitika

Vlakbij Hokitika

Eten in Queenstown

Eerlijk gezegd hadden we nooit zo’n hoge pet op van het eten in Nieuw-Zeeland. Weliswaar is er heerlijke vis en schaal– en schelpdieren, maar dat gooien ze of in de frituurpan of ze koken het te gaar. In Auckland vonden we wel een paar goede restaurants, maar die waren gelijk weer erg duur.

In het (donkere) restaurant in Queenstown

Bart in het (donkere) restaurant in Queenstown

In Queenstown werden we verrast bij Public, met name door de geconfijte eend en de pastinaaksalade. Er komt dus weer een Kiwi Trilogie met recepten aan!

Franz Josef Glacier beklimmen

Als je op je bucketlist ‘een gletsjer beklimmen’ en ‘met een helikopter vliegen’ hebt staan, dit is je kans! Met de crampons (van die pinnen onder je schoenen) is het een eitje om over het ijs te lopen. Echt een once in a lifetime ervaring, vonden wij!

Tussen één van de kieren op de gletsjer

Tussen één van de kieren op de gletsjer

Arthurs Pass route rijden

We hebben het al 100x gezegd: Nieuw-Zeeland is prachtig! Tijdens deze rit vielen onze monden ook weer continu open van verbazing. Wij begonnen in Methven (Mount  Hutt) en via Springfield (waar de Kea-vogels zijn) en het prachtige Lake Pearson reden we dwars door Arthur’s Pass National Park richting Hokitika.

Lake Pearson onderweg naar Arthur's Pass

Lake Pearson onderweg naar Arthur’s Pass

Routeburn Track

De Routeburn Track is een meerdaagse track van 32 kilometer. Wij deden de eerste 7,5 kilometer, heen en terug dus 15 in totaal, van deze beroemde wandeling door de Nieuw-Zeelandse natuur. Onderweg kun je kamperen of slapen in een van de hutten. Dat hebben wij niet gedaan (te weinig tijd enzo), maar die hutten zien er goed uit dus als je het overweegt: doen!

Onderweg op de Routeburn Track

Onderweg op de Routeburn Track

Andere dingen die je in Nieuw-Zeeland kunt doen: