Inside information: Waarom je zeker een croc cruise moet doen

Geplaatst op 10 november 2017 by Lia

In juli waren we in de Australische tropen en daar horen de krokodillen bij. Talloze ‘pas op voor krokodillen‘ bordjes zijn we gepasseerd, maar echte crocs zagen we (gelukkig) niet. Bart wilde ze toch echt zien en de veiligste manier was door met een croc cruise mee te gaan. En zo geschiedde…

Een zonnende krokodil

Eerlijk: Ik, Lia, was een beetje sceptisch. En daar ben ik helemaal van teruggekomen! Al ga je niet voor de krokodillen, dan nog is de natuur prachtig en zie je talloze, voor ons, exotische vogels.

Zoveel vogels bij de croc cruise

Wat de tour extra interessant maakte, was onze gids/kapitein. Dit was een echte Aboriginal man, geboren en getogen in die omgeving. Hij leerde ons van alles over zijn cultuur en de natuur, erg boeiend.

Zoek de vogel. De gids kon dit vogeltje in de verte al spotten :O

Maar wat ons het meest verbaasde, was zijn haarscherpe zicht. Hij zag de kleinste vogels in het water zitten en we hoorden menig keer ‘How did he possibly see that!?’ om ons heen.

Deze kroko lag minutenlang op deze manier met z’n bek open

Persoonlijk waren wij heel blij om te zien dat deze Aboriginal man een goede baan had. Doordat we al een tijd in Australië wonen, weten we dat het voor veel Aboriginals niet makkelijk is om een baan te vinden/behouden. Veel indigenous people, oftewel oorspronkelijke bewoners, zijn laag- of niet opgeleid, werkeloos en grijpen uiteindelijk naar de fles met alle gevolgen van dien.

Deze man is dus een voorbeeld en inspiratie voor alle andere indigenous people en voor ons toeristen een bron aan kennis over een onbekende cultuur en landschap.

Wat een bizar beest he?

Als je tijd hebt voor zo’n croc cruise, dan raden wij aan om het doen. Het is slechts 2/3 uurtjes en anders is het nagenoeg onmogelijk om deze natuur te zien.

Andere avonturen in Australië: