De dieren van Australie #2

Geplaatst op 23 december 2016 by Lia

Het is al even geleden dat we deel 1 plaatsen, hier het tweede deel van de Australische dieren. Deze keer wat meer lieve, vriendelijke dieren :D

Wombat

De wombat. Helaas gezien vanaf de minst voordelige kant: De achterkant

De wombat. Helaas gezien vanaf de minst voordelige kant: De achterkant

Zie je ‘m zitten? Helaas wilde meneer/mevrouw de wombat zich niet omdraaien dus we hebben alleen een foto van de achterkant. Een wombat is klein, furry beestje dat op vier poten loopt en vooral in koudere gebieden van Australië voorkomt, zoals op Tasmanië.

Vleermuis

Vleermuis boven onze tent die op z'n kop mango eet, EN SMAKT!

Vleermuis boven onze tent die op z’n kop mango eet, EN SMAKT!

Nog nooit hebben we zoveel vleermuizen gezien als hier in Australië. In onze vorige woonwijk zagen we ze iedere avond vliegen en de ‘fruit bat’ op de foto hierboven hing boven onze tent te genieten van een mango. Al smakkend en smullend aten de vleermuizen de mango’s op en de restjes lieten ze gewoon vallen. Onze tent zat vol mangoplekken, haha.

Bandicoots

Familie van bandicoots

Familie van bandicoots

Kaketoe

De kaketoe op ons balkon

De kaketoe op ons balkon

Kaketoes zie je overal in Sydney en wat maken ze een lawaai! Deze witte vriend zat ineens op ons balkon en was opvallend stil. Wat bleek? De boef had het op de pepertjes van onze peperplant gemunt. Hij was zo stil, net alsof hij doorhad dat ‘ie ondeugend was.

Wallaby

Een wallaby'tje

Een wallaby’tje

Een wallaby/walibi lijkt natuurlijk op een kangoeroe maar er is een aantal verschillen: Een kangoeroe heeft een staart die ‘in een hoek’ loopt, een walibi heeft een slingerstaartje. Kangoeroes zijn veel groter, walibi’s kleiner en vaak donkergekleurd.

Kookaburra

Een kookaburra die meegeniet van de barbecue

Een kookaburra die meegeniet van de barbecue

Wat is jouw favoriete Australische dier? Barts favoriet is de kangoeroe, want die hoppen zo leuk, vindt hij. Die van mij: Een koala omdat ze zo schattig en fluffy zijn.

Andere blogs over typisch Australische dingen: