De dieren van Australië

Geplaatst op 18 september 2015 by Lia

Aus Victoria grampians kangoeroe

Kangoeroes in Halls Gap

Als je aan Australische dieren denkt, dan kom je al snel uit op de kangoeroe of koala. Logisch! Die zijn én heel erg bekend én heel erg leuk. Australië heeft echt nog veel meer leuke/enge/bijzondere dieren. Daarom eens een blog over Australische dieren.

Kangoeroe

Aus VIC Halls Gap kangoeroe

Kangoeroe in Halls Gap

‘Skippy the bush kangaroo’ keek ik vroeger graag (Bart niet, vond het stom) want ik vond het toen al bijzondere beesten. De eerste keer dat ik een kangoeroe zag in Australië, weet ik nog als de dag van gisteren. Helaas ook het moment waarop ik getuige was van het eerste ongeluk met een kangoeroe (dood, auto total loss).

Koala

Koala's zijn zoooo schattig!

Lekker de hele dag slapen…

Ze slapen gemiddeld 20 uur per dag, zitten/hangen in een boom, eten eucalyptusblaadjes en dragen hun baby in hun buidel en later op hun rug. Ik, Lia, vind koala’s superschattig, maar eerlijk… ze zijn een beetje saai met al dat geslaap, haha. Wat wel heel leuk was, was de camping in Victoria waar je kon kamperen onder bomen met koala’s erin. Samen met m’n zusje Annemarie ging ik op ‘koalajacht’ en we zagen er 10 in de boom chillen, zo leuk!

Spinnen

'Spinnetje' in Sydney

‘Spinnetje’ in Sydney

Uh ja, deze zijn dus niet bepaald schattig. Ze zijn hier vooral erg groot en sommigen ook gevaarlijk. Ik ben niet bang van spinnen, ook geen groot fan, maar toen er eentje naast m’n knie in de auto zat, ben ik toch snel uitgestapt. Het bleek een niet giftige spin te zijn, maarre… daar kom ik liever niet persoonlijk achter :)

Kwallen

Door deze kleine bengels (kwallen) kun je niet in de zee zwemmen

Door deze kleine bengels (kwallen) kun je niet in de zee zwemmen

Ja, nog meer gevaarlijke beesten. Australië zit er vol mee! Deze box jellyfish (kwallen) zijn zo klein dat je ze bijna niet ziet, maar reken maar dat je een heel groot probleem hebt als je gebeten wordt. Gelukkig zitten deze kwallen niet in het water bij Sydney, maar in Queensland (de staat waar Brisbane ligt). Het is vast geen verrassing dat je daar dus niet in de zee kunt zwemmen.

Lorikeets

Aus Sydney lorikeet

Rainbow Lorikeet

Aaah, deze zijn wel heel leuk! Er zitten super veel lorikeets in Sydney en ze hebben een typerend fluitje. Ze zijn ook erg tam en een beetje brutaal. Deze foto is gemaakt op het balkon van een vriendin en daar komen ze elke dag bedelen om verse druiven. Ze maken zelfs onze vriendin wakker door op haar raam te tikken! Ze klimmen ook op haar arm. Heel grappig!

 

Over een tijdje volgt deel 2 van de Australische dieren. Misschien vind je het ook leuk om andere blogs over Australische dingen te lezen: