De leukste campings van Australië!

Geplaatst op 4 juni 2015 by Lia

Aus QLD kamperen tent

Ons supersonische tentje

De afgelopen maanden hebben wij met ons supersonische in-één-minuut-op-te-zetten-tent de Australische campings onveilig gemaakt. Kamperen is namelijk niet alleen ontzettend Australisch, het is eigenlijk ook de enige manier om het land (betaalbaar) te kunnen zien. Nu is de ene camping leuker dan de andere. Dus mocht je zelf gaan kamperen down under, ga dan zeker even op deze campings een kijkje nemen.

Little Desert Nature Lodge in Little Desert National Park

Je komt niet zomaar op deze camping terecht want hij ligt een beetje afgelegen, namelijk op de weg tussen Grampians National Park naar Adelaide. Als je er toch in de buurt komt, ga er dan zeker heen. Het is zo’n grote camping dat je zelf je plekje kunt uitkiezen. Wij kozen dus een mooi hoekje waar we met onze twee campers en tent bij elkaar konden én een kampvuur kon maken.

Aus VIC Little desert camping

Onze caravaan rondom het haardvuur

Aus VIC Little desert camping 2

Lunchen op de camping in Little Desert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De campingeigenaren organiseren iedere avond een wandeling waar je uitleg krijgt over beschermde inheemse (nacht-) dieren die bij hun camping/landgoed horen. Heel leuk en interessant. Verder is er in de omgeving weinig te doen, maar op doorreis naar of vanuit Adelaide is dit een top optie.

Halls Gap Caravan Park in Halls Gap/Grampians National Park

Midden in het dorpje Halls Gap, prachtige omgeving en elke middag bezoek van kangoeroes. Heb je nog meer redenen nodig? Ok, je kunt er ook rotsklimmen en vanaf de camping beginnen met vette hikes en ’s avonds kun je een kampvuurtje stoken. Geen straf om hier je tentje op te slaan dus.

Aus Vic Halls gap camping

Met de vaste bezoekers in Halls Gap

Bimbi Park in/bij Cape Otway

Toen we voor het eerst, in augustus in Adelaide, hoorden over Bimbi Park, was het voor ons duidelijk: daar gaan we heen! Bimbi Park is een camping in een eucalyptusbos met als bovenburen tientallen koala’s. Koala’s chillen en slapen de hele dag dus ze zijn makkelijk te spotten. Tijdens een klein rondje met mijn zusje Annemarie zagen we er zo al tien in de bomen. Verder is deze camping heel milieubewust, een unicum in Australië. Het water is recycled regenwater en douchen kan alleen met muntjes om water te besparen.

Aus Vic bimbi park koala

Kijk naar boven als je op Bimbi Park bent

Scarness Beachfront Caravan Park in Hervey Bay

Je kunt kruipend naar het strand en kruipend naar de kroeg op deze camping. Top toch? Bovendien zijn er veel kampeerplekken in de schaduw, geen overbodige luxe in het bloedhete Queensland. Vanuit Hervey Bay kun je naar de top attractie: Fraser Island.

Strand c.q. landingsbaan

Strand c.q. landingsbaan op Fraser Island

Ons zeevruchtendiner op Kerstavond in Hervey Bay

Ons zeevruchtendiner op Kerstavond in Hervey Bay

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je lekker slapen op andere plekken dan down under? Hier onze tips: