De mooiste hike van Nieuw-Zeeland

Geplaatst op 26 oktober 2014 by Lia

Onderweg door de Hooker Valley naar Mount Cook

Onderweg door de Hooker Valley naar Mount Cook

Het is natuurlijk subjectief, maar de hike in de Hooker Valley met Mount Cook op de achtergrond vonden wij de mooiste hike (die wij hebben gedaan) in Nieuw-Zeeland. Kijk maar waarom…

Al die kleuren!

Al die kleuren!

Een stralende zon, strakblauwe lucht, besneeuwde bergtoppen en een prachtig landschap. Wat wil je nog meer op een hike van 15 kilometer (retour)? Goede schoenen! Gelukkig hadden we die, haha.

Die berg in het midden is Mount Cook

Die berg in het midden is Mount Cook

De foto hierboven is één van onze favoriete foto’s. We moesten wat toeren uithalen om ‘m te maken (lees: behendig over gladde, natte stenen klimmen zonder te vallen), maar dat was het meer dan waard.

Zoek Bart...

Zoek Bart…

Lia op één van de drie hangbruggen op de route.

Lia op één van de drie hangbruggen op de route.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hike is lang, 15 kilometer retour van en naar het dorp, maar goed te doen. Wil je toch iets minder ver lopen, dan kun je met de auto naar een punt dichter bij het begin van de hike. De paden zijn goed begaanbaar en niet steil en, waar nodig, zijn bruggen aangelegd. De hike is daardoor goed te doen voor families en oudere mensen. We kwamen ook mensen tegen die gewoon gympies en normale kleding (= geen hikekleding) aan hadden. Dat kan, maar omdat er veel grind op het pad ligt, zijn goede wandelschoenen een betere optie.

Panoramafoto

Panoramafoto

Als je deze hike gaat doen, neem dan in ieder geval genoeg eten en drinken mee. Je zit namelijk echt in de wildernis dus er is niets te koop. Trek ook meerdere lagen kleding aan, want het weer kan snel veranderen. Een petje is ook geen overbodige luxe aangezien je continu het zonnetje op je bol hebt staan.

Aangekomen bij het 'eindpunt': de Franz Josef Glacier

Aangekomen bij het ‘eindpunt’; de Franz Josef Glacier

De hike gaat heen en terug via dezelfde route, maar dat is absoluut geen straf. Hierboven zie je het ‘eindpunt’; de Franz Josef Glacier met rechts de Mount Cook.

Wat is volgens jou de mooiste hike?
Meer over Nieuw-Zeeland: