En route door Australië: Outback en Great Ocean Road | deel 1

Geplaatst op 3 mei 2015 by Lia

Afgelopen maand hebben we een grote ronde gemaakt door Australië en onder andere de beroemde Great Ocean Road afgereden en de Australische outback onveilig gemaakt. Dit hebben we in precies drie weken gedaan. Als je zelf van plan bent om voor drie of vier weken naar Australië te gaan, dan is deze route misschien ook wel wat voor jou!

Aus NSW Jervis Bay

Jervis Bay

Hieronder vind je onze reisroute op een kaartje van Google Maps. Per stad en/of étappe zal ik de keuze toelichten, ook zie je hoeveel nachten we hier hebben doorgebracht.

Aus route outback great ocean road deel 1

Deel 1 van onze route

Huskisson Beach (Jervis Bay) | 3 nachten

Vanuit Sydney zijn we in dit leuke kustplaatsje beland om Jervis Bay te ontdekken. Wat kun je er onder andere doen? Hiken in Booderee National Park, een middag met de boot mee door de baai en om wilde dolfijnen te spotten en van zon-zee-strand genieten.

Aus NSW Booderee National Park

Booderee National Park

Aus NSW jervis bay dolfijnen

Wilde dolfijnen in Jervis Bay

 

 

 

 

 

 

Mallacoota | 2 nachten

Nog meer zon-zee-strand, hiken in de omgeving van Mallacoota of het water op met een bootje.

Lakes Entrance & Tilba Tilba | Koffie en lunch

Wij waren vroeg vertrokken vanuit Mallacoota omdat we met een camper en auto reden. Daarom zijn we wat langer gestopt in Lakes Entrance voor een koffie. Lunchen hebben we in Tilba Tilba gedaan, een grappig oud dorpje.

Aus Vic Tilba Tilba uitzicht

Uitzicht in Tilba Tilba

Melbourne | 2 nachten

Melbourne is een stad die je absoluut niet mag overslaan! Er is genoeg te doen en te beleven dus je kunt je hier ook zeker langer vermaken. Omdat ons reisgezelschap al bekend was in Melbourne zijn we er maar twee nachten gebleven.

Aus Vic Melbourne

Melbourne

Bells Beach & Anglesea | Koffie en lunch

Helaas konden wij niet naar het beroemde Bells Beach, omdat er met Pasen altijd een surfevenement plaatsvindt. Anders was het top plaats voor een korte koffiestop geweest. We hebben geluncht in Anglesea.

Apollo Bay | 2 nachten

Na verschillende stops langs de Great Ocean Road besloten we te slapen in Apollo Bay. Een gezellig stadje en een goede uitvalsbasis om wat attracties rondom de Great Ocean Road te doen.

Aus Victoria Great Ocean road twelve apostles

De beroemde Twelve Apostles

Cape Otway | 1 nacht

Vanwege het slechte weer zijn we niet meer naar de vuurtoren gegaan, maar het uitkijkpunt schijnt heel mooi te zijn. Wij sliepen hier op camping Bimbi Park, een camping waar je kampeert onder de bomen met koals’s erin :D

Aus Vic Otway regenwoud

Regenwoud in Otway National Park

Warrnambool | Lunch

Het eindpunt van de Great Ocean Road. Vanaf daar kun je kiezen of je verder gaat langs de kust of landinwaarts gaat richting Grampians National Park. Wij kozen voor de laatste optie. Het is een rustige nagenoeg rechte weg dus je kunt er lekker doorrijden.

Aus Vic bimbi park koala

Onze bovenbuurman :)

Halls Gap | 2 nachten

Halls Gap is een toplocatie als je Grampians National Park wilt ontdekken: Hiken, klimmen, nog meer hiken. Ook struikel je over de kangoeroes die bijna tam zijn. Wij waren ook erg blij dat we een haardvuurtje konden maken op de camping want het was koud ’s avonds (begin april).

Aus Victoria grampians kangoeroe

Kangoeroes in Halls Gap

Deel 2 van onze roadtrip staat hier. Routes van onze andere reizen vind je hier: