En route door Australië: Outback en Great Ocean Road | deel 2

Geplaatst op 20 mei 2015 by Lia

Afgelopen maand hebben we een grote ronde gemaakt door Australië en onder andere de beroemde Great Ocean Road afgereden en de Australische outback onveilig gemaakt. Dit hebben we in precies drie weken gedaan. Als je zelf van plan bent om voor drie of vier weken naar Australië te gaan, dan is deze route misschien ook wel wat voor jou! Het eerste deel van de route vind je hier. Dit is deel twee.

Aus Vic Halls Gap Grampians

Silent street in Grampians National Park

Hieronder vind je onze reisroute op een kaartje van Google Maps. Per stad en/of étappe zal ik de keuze toelichten, ook zie je hoeveel nachten we hier hebben doorgebracht.

Aus route outback great ocean road deel 2

Deel 2 van onze roadtrip

Little Desert National Park | 1 nacht

Vanaf Halls Gap is het niet zo ver naar Little Desert National Park. We hebben daar geluncht en genoten van het mooie weer. Verder is er weinig te doen, want het is erg afgelegen maar een perfecte tussenstop. Wij vonden de camping vooral erg leuk omdat het heel vrij opgezet is (‘Zoek je eigen plek maar!’) en we een groot kampvuur konden maken. ’s Avonds liepen er allerlei dieren rond onze plek; kangoeroes en een brutale emoe maar ook bandicootas en andere lokale beestjes. Wij kregen er alle 7 een echt ‘zo hoort kamperen in Australië-gevoel’ bij.

Aus Vic Little Desert beesten

Zijn het ratten? Nee, het zijn mini-kangoeroes-die-op-ratten lijken

Adelaide | 3 nachten

Terug in onze voormalige woonplaats om die aan onze ouders te laten zien. De stad is niet zo druk en massaal als Melbourne of Sydney en zeker een bezoek waard. Eet ook gelijk even bij onze favoriet Street ADL. Je kunt ook naar één van de wijngebieden buiten Adelaide (Barossa of McLaren Vale) of hiken naar de top van Mount Lofty. Nog meer tips vind je hier en hier vind je meer informatie over de prijzen in Adelaide.

Aus SA Adelaide Glenelg sunset

Zonsondergang in Glenelg, Adelaide

Flinders Ranges National Park (Wilpena) | 2 nachten

Ook hier zijn we al eerder geweest, maar we vonden het zo mooi dat we er nu met Barts ouders heen gingen. Hiken, vuurtje stoken en letterlijk en figuurlijk afgesloten zijn van de rest van de wereld: 400 km van grote stad Adelaide vandaan en geen bereik met je telefoon.

Aus SA Flinders Ranges weg

Langs de weg naar Wilpena Pound

Hawker | 1 nacht

Uhm, dit is niet echt een aanrader, aangezien er niets te beleven is. Behalve als je een typisch Aussie stadje wil zien. De Big4-camping was overigens prima. Waarom wij er bleven? Klein ongelukje met een kangoeroe.

Broken Hill | 2 nachten

500 km van Adelaide vandaan en 1140 km (!) van Sydney vandaan ben je echt in the middle of nowhere. Toch is hier wel wat te doen. Broken Hill en het nabijgelegen Silverton zijn echte mijnsteden en de mijnen zijn nog steeds actief. Je kunt ze zelfs bezoeken. Helaas voor ons waren de mijnen dicht vanwege een overstroming. Overstroming in de outback? Jep. Na 8 maanden was het weer gaan regenen en het heeft 3 dagen non-stop geregend. Lucky us!

Ook kun je naar Mundi Mundi lookout, het grootste vergezicht ter wereld, waar je de ronding van de aarde kunt zien.

Aus NSW Broken Hill outback jump

Jump in de outback bij Broken Hill

Dubbo | 1 nacht

Dubbo schijnt best leuk te zijn, maar na een dag in de regen rijden (750 kilometer) hebben wij onszelf getrakteerd op een lekker etentje en wijn.

Katoomba | lunch

Wij wonen op een uur rijden van Katoomba dus wij hebben hier niet geslapen. Als je toch in de buurt bent (en niet op een uur ervandaan woont) dan raad ik je zeker aan om hierheen te gaan en de Blue Mountains te verkennen. Wij gaan er bijna elke maand hiken en zeker in de zomer zijn de bergen een goed toevluchtsoord op warme dagen :)

Aus NSW Katoomba blue mountains three sisters

Three sisters in Katoomba

Deel 1 van onze Outback en Great Ocean Road route vind je hier. Onze andere routes vind je hier: