En route door Nieuw-Zeeland: Noordereiland | Coromandel en Northland

Geplaatst op 27 mei 2016 by Lia

De vuurtoren van Cape Reinga

De vuurtoren van Cape Reinga

Nieuw-Zeeland is inmiddels één van onze favoriete vakantielanden. We deelden al eerder onze route over het geweldige Zuidereiland en een route over het kleinere Noordereiland. Vandaag delen we nog een route over het Noordereiland met daarin het Coromandel schiereiland.

De route van AKL naar Coromandel Peninsula

De route van AKL naar Coromandel Peninsula

Op het kaartje hierboven zie je onze route over het Noordereiland. Ik zal de route per stad/dorp kort doornemen en wat we wel of juist minder leuk vinden aan deze plaats.

Auckland (3 nachten)

Wij woonden in Auckland, in een appartement met geweldig uitzicht, dus wij kenden deze leuke stad al. Als je van je jetlag af wilt komen, zijn er genoeg leuke koffie- en lunchtentjes waar je rustig kunt bijkomen. Liever wat actiefs doen? Pak de ferry naar Devonport waar zangeres Lorde vandaan komt. Mooi uitzicht op de skyline en een leuke buurt voor een wandeling.

Skytower in Auckland

Skytower in Auckland

Te Mata (lunch)

De route langs de kust van Coromandel Peninsula is één van de mooiste die wij hebben gedaan. Als je de bocht omgaat, heb je weer een prachtig stuk voor je. Wow! Neem daar dus ook de tijd voor. Toevallig kwamen we ook nog eens terecht bij een zaak waar ze verse vis verkochten. Wij hebben ons tegoed gedaan aan verse Nieuw-Zeelandse oesters en zoete aardappelfrietjes. En dat uitzicht!

 

Smullen maar!

Smullen maar!

Coromandel (2 nachten)

Wij hebben Coromandel Peninsula bezocht in een weekend en dat is prima te doen. Natuurlijk kun je er langer vertoeven, zeker als het mooi weer is en je kunt naar het strand. Wij hebben nog een hike gedaan, maar door de regen werd dat meer een mega blubber power hike :D

NZ Noordereiland Coromandel Peninsula

Coromandel Peninsula

Whitianga (lunch)

Op de terugreis naar Auckland (huis) hebben we hier aan het water geluncht. Zeker met mooi weer is dit een aanrader.

De route van AKL naar de Northland

De route van AKL naar de Northland

Auckland (1 nacht)

Je hoeft niet in Auckland te slapen, je kunt ook een andere plek uitkiezen, maar als je de tijd neemt tijdens je rondreis dan is het wel verstandig om de afstand tussen Coromandel Peninsula en de Northland te overbruggen met een overnachting. Wij reden vanaf Auckland namelijk in één keer naar Kaitaia, helemaal in het Noorden.

Kaitaia (2 nachten)

Ok, eerlijk: Kaitaia is echt niks. Grijs, ver weg van alles, beetje ruig ook. Maar het is wel de makkelijkste uitvalbasis om Cape Reinga, het uiterste puntje van het Noordereiland te bezoeken. Dat kan ook vanuit andere plaatsen, maar dat betekent dat je nog verder moet rijden. Wij kwamen in de middag aan, zodat we genoeg tijd hadden om onze trip naar Cape Reinga te regelen voor de volgende dag. Je stopt dan bijvoorbeeld ook op het 90 Mile Beach, wat overigens helemaal geen 90 mile is maar dat terzijde.

90 Mile Beach

90 Mile Beach

Cape Reinga (dagbezoek)

Je moet er wat reizen voor over hebben, maar ik (Bart was niet mee) vond het een hele leuke dag! Het weer was, zoals wel vaker in NZ, zeer wisselvallig. Gelukkig was het droog toen we met de zandslee naar beneden gingen. Dat is trouwens best pittig: Een zandberg opklimmen. Je stopt op 90 Mile Beach en bij allerlei mooie kleine baaitjes en krijgt veel uitleg over de omgeving. Voor de Maori is dit namelijk een heilige plek.

Cape Maria van Diemen

Cape Maria van Diemen

Klaar om naar beneden te gaan met een 'zandslee'

Klaar om naar beneden te gaan met een ‘zandslee’

 

 

 

 

 

 

 

Als je geluk hebt, kun je zelfs walvissen zien zwemmen. En de vuurtoren bij Cape Reinga is inmiddels een zeer bekend fotoplekje geworden.

Paihia (drie nachten)

De Bay of Islands is prachtig en je kunt je hier prima een paar dagen vermaken. Een boottocht door de baai, duiken (wel koud!), naar het strand, hiken, met de ferry naar de ‘overkant’.

Onderweg met de boot naar Russell voor de lunch

Onderweg met de boot naar Russell ‘aan de overkant’

Waipoua Kauri Forest (lunch)

Onderweg terug naar Auckland namen we een omweg om zo de westkust ook te zien. We kwamen onder andere door het Kauri Forest, een bos met metershoge bomen die alleen nog in NZ voorkomen. We hebben daar een korte hike gedaan en onderweg gegeten.

Zo groot is een kauri boom

Zo groot is een kauri boom

Whangarei (1 nacht)

Whangarei (je zegt ‘Fangaree’) is een leuk havenplaatsje. Niet heel veel te zien, maar leuk om even te stoppen om je reis op te breken.

Weekend in NZ! Op vrijdagmiddag richting de haven van Whangarei

De haven van Whangarei

Andere blogs over Nieuw-Zeeland: