En route door Nieuw-Zeeland: Zuidereiland

Geplaatst op 31 januari 2016 by Lia

Nu we in Australië wonen, is Nieuw-Zeeland ons favoriete vakantieland. Iedereen die er al geweest is, snapt waarom: Wat een mooi land! Al verschillende malen hebben we vragen gekregen over de routes tijdens onze road trips in het land van de schapen. Tijd om die eens in een blogje te zetten. Te beginnen met het Zuidereiland.

Op de Franz Josef gletsjer

Op de Franz Josef gletsjer

Op het kaartje hieronder zie je onze route over het Zuidereiland. Ik zal de route per stad/dorp kort doornemen en wat we wel of juist minder leuk vinden aan deze plaats.

Onze route op het Zuiderland

Onze route op het Zuiderland

Christchurch (1 nacht)

Omdat wij al eerder in Christchurch zijn geweest, hebben we de stad deze keer gelaten voor wat het was. We kwamen erg laat aan en hebben onze huurauto opgehaald bij het vliegveld en toen in een motel aan de rand van de stad geslapen. Als Chch je beginpunt is, kun je er best 2 nachten slapen.

Mount Cook (2 nachten)

Hier waren we in hetzelfde weekend als Christchurch, maar Mount Cook hoort echt bij je route over het Zuidereiland. Elke foto die we daar maakten, was prachtig! Wat een geweldige omgeving! Het dorpje Mount Cook stelt niets voor. Er is ook ook bijna niets dus neem vooral zelf eten en drinken mee zodat je er je eigen potje kunt koken. Het gaat hier om het hiken naar de gletsjer. Het pad is erg goed dus op dat gebied weinig uitdaging, het is wel een vrij lange tocht en je moet dezelfde route weer terug.

Die berg in het midden is Mount Cook

Die berg in het midden is Mount Cook

Lake Tekapo (1 nacht)

Zo’n mooi meer en dan dat prachtige kerkje erbij. Zo’n fotogenieke plek kun/mag je niet overslaan! Wij bleven er een nachtje slapen, omdat we de volgende dag nog een korte hike wilden doen en omdat de reis naar de volgende bestemming (Franz Josef Glacier) te ver was voor een dag. Lake Pukaki is ook zeker de moeite waard!

Church of the Good Shepherd

Church of the Good Shepherd bij Lake Tekapo

Methven (3 nachten als je wilt skiën)

Als je niet gaat skiën, dan kun je Methven net zo goed overslaan. Klein en niet bijzonder. Wij waren er echter in de winter om te skiën en dat hebben we ook gedaan.

Arthur’s Pass (lunch)

Prachtige route door de bergen langs sprookjesachtige meren, zoals Lake Pearson. Wij hebben geluncht in het plaatsje Springfield, net als de stad waar The Simpsons vandaan komen. In de Kiwi-versie van Springfield staat als eerbetoon aan The Simpsons een grote donut :D

Eendjes bij Lake Pearson

Eendjes bij Lake Pearson

Hokitika (wat drinken)

Ligt aan de kust en wij zijn er (achteraf gezien helaas) niet gestopt om wat te drinken en even rond te kijken.

Franz Josef Glacier (2 nachten)

Zoals we in Brabant zeggen: ‘Kost wa, hedde wa’ (Het kost wat, maar dan heb je ook wat). Een helikoptervlucht om de FJ gletsjer te bezoeken. Toch wel het vetste wat we tijdens deze trip hebben gedaan. In het dorpje is verder nog een museum waar je echte kiwi’s (de dieren dus) kunt zien.

Landing van de helikopter op de gletsjer

Landing van de helikopter op de gletsjer

Wanaka (3 nachten)

Team Wanaka of Team Queenstown? Dat is altijd de vraag. Wij zeiden allebei Team Wanaka. Een overzichtelijk dorp waar alles is, waar het gezellig druk is, waar je lekker kunt eten (inspiratie voor dit gerecht deed Bart op in Wanaka) en wat je als uitvalsbasis kunt gebruiken voor allerlei actieve dingen, zoals skiën. We sliepen er nagenoeg in het centrum en konden alles lopen. Vinden we altijd wel fijn, dan zie je nog meer en kun je vanuit de pub kruipend naar ‘huis’, haha.

Spiegelbeeld in Lake Wanaka

Spiegelbeeld in Lake Wanaka

Queenstown (2 nachten)

Wij hadden een beetje pech in Queenstown: Het was er zo druk dat we er geen hotel konden vinden. We hebben dus een nacht in een crappy hostel geslapen en zijn de volgende dag teruggereden naar Wanaka. Daar waren we de dag ervoor alleen voor lunch, maar we hadden toen gelijk een heel goed gevoel bij Wanaka. Uiteindelijk hebben we een leuk hoteltje met lakeview gevonden en hebben we erg lekker gegeten in het centrum van Queenstown. Vanuit Queenstown hebben we een deel van de beroemde Routeburn Track gedaan, in de regen. Op onze laatste vakantiedag hebben we het rustig aan gedaan en een beetje in de buurt rondgereden.

Te Anau/Milford Sound

Helaas konden we niet naar Milford Sound, omdat de weg naar Te Anau dicht was vanwege het slechte winterweer. Super jammer, maar dit betekent dus dat we nog een keertje terug moeten ;)

Dit was onze route op het Zuidereiland. Volgende keer delen we onze route over het Noordereiland. Andere reisroutes: