En route: Westkust van Australië

Geplaatst op 4 juni 2017 by Lia

In maart bezochten we West-Australië (WA). Van tevoren hadden we niets vastgelegd, omdat het weer daar wisselvallig kan zijn. ‘Maart roert z’n staart’ geldt dus ook hier. Hierdoor konden we op het laatste moment besluiten om toch richting het Noorden te gaan terwijl we eigenlijk de Zuidkust wilden ontdekken. In dit blog delen we onze route.

Pinnacles desert in Nambung National Park

Belangrijk om te melden, is dat we deze route met twee campers hebben afgelegd: Eentje van ons en eentje van mijn ouders en zusje. We konden dus niet zo snel dan als je met een auto of één camper zou rijden.

Onze route op Google Maps

Aankomst in Perth
We arriveerden aan het begin van de middag. Na het ophalen van de campers zagen we elkaar bij een winkelcentrum in het Zuiden van Perth. Daar deden we boodschappen om vanaf daar gelijk door te rijden naar Fremantle.

Op Coogee Beach in Fremantle

Fremantle – 2 nachten
Volgens mij was dit wel een van de favoriete plekken in WA van ons alle vijf. De camping was niet vlakbij de stad, maar met Uber en de bus was het goed te doen. We bezochten het WA Shipwrecks Museum, echt een aanrader met veel Nederlandse historie, en daarna lunchten we Bathers Beach House met prachtig uitzicht.

WA Shipwreck museum in Fremantle – aanrader!

Rottnest Island
Terwijl mijn ouders en zusje met de bus het eiland verkenden, fietsen Bart en ik het eiland rond. Onderweg snorkelden we en gingen we op de foto met de beroemde quokka’s. Wat ons betreft is dit eiland een must see!

Met de quokka

Busselton – 2 nachten
Busselton zelf is niet bijzonder, maar Bart heeft er een hele mooie duik gedaan bij de jetty (steiger). De camping was wat buiten het dorp, maar daar kon je lopend komen langs het strand. Ook zijn er veel wijngaarden en wijnhuizen in de buurt. Die hebben wij overgeslagen omdat we al naar Margaret River gaan.

Ruige natuur op Cape Leeuwin

Cape Leeuwin/Augusta – koffie
Het meest zuidwestelijke punt van Australië met een Nederlandse naam, want vernoemd naar een Nederlands schip. Mooie ruige natuur en je kunt de vuurtoren bezoeken (hebben wij overgeslagen). Op de terugreis hebben we koffie gedronken in het dorpje Augusta. Niets bijzonders, maar het was op de route.

Vuurtoren op Cape Leeuwin

Naast dat je wijnen kunt proeven en kopen in het wijngebied rondom Margaret River kun je er ook heel goed eten. Dit deden we bij de Watershed en ja, we kochten ook wijn :) Houd er rekening mee dat de keukens van de meeste restaurants om 15:00 dichtgaan dus zorg dat je voor die tijd besteld hebt.

Watershed wijngaard in Margaret River

Margaret River – 1 nacht
De volgende dag gingen we weer wijnproeven en lekker eten. We bezochten The Margaret River Chocolate Company, Fishbone Wines en Bettany’s Wines. Bij Fishbone kochten we een heerlijke rode wijn en kun je verse sushi eten. Wij lunchten zeer uitgebreid bij Flutes en hadden daarna nog een stukje rijden voor de boeg.

Uitgebreid eten bij Flutes

Bunbury – 1 nacht
Bunbury is niet bijzonder. Het was voor ons een mooie stop onderweg naar Cervantes. We kwamen laat aan op de camping en het was koud, winderig en regenachtig. Daarom hebben we wat kleins gegeten, uitgebreid geborreld om daarna vroeg te gaan slapen.

De octopus in het centre wordt gevoerd

Aangezien mijn zusje dol is op dolfijnen zijn we voor de lange reis naar Cervantes nog even gestopt bij het Dolphin Discovery Centre. Daar kun je dolfijnen zien in de natuur, maar alleen al het hen behaagt om te komen. Wij hadden pech dus geen dolfijnen dit keer. Het centrum is sowieso leuk voor kinderen en best interessant voor volwassenen. Je kunt er lunchen en misschien heb je meer geluk dan wij.

Cervantes – 3 nachten
Cervantes daartegen is wel het bezoeken waard. Niet het dorp zelf, maar vanwege het nabijgelegen Nambung National Park en dan vooral de Pinnacles desert. Het hiken aldaar viel tegen, maar je kunt wel zelf een ronde tussen de zuilen lopen.

Pinnacles desert

De lokale delicatesse in Cervantes is kreeft. En laten we daar nou dol op zijn! Toevallig was mijn vader ook nog eens jarig tijdens ons verblijf in Cervantes dus dat hebben we gevierd met twee kreeften: Lunch en avondeten.

Kreeft als lunch

Perth – 1 nacht
De steden van Australië zijn allemaal prima, maar heel veel te zien is er niet. (Sydney is natuurlijk wel een uitzondering :) ) Daarom hebben we ervoor gekozen om maar één dag en nacht in Perth te zijn. Dat was eigenlijk wel genoeg, zeker omdat wij al een tijd in Australië wonen. Wij hoeven geen souvenirs etc. te kopen.

Replica van De Duyfken

Kijk ook zeker bij de knappe replica van het schip De Duyfken bij Elizabeth Quay. In die hoek is het ook gezellig en kun je lekker eten, bijvoorbeeld bij Isle of Voyage.

Onze andere en route blogs: