Favoriet: Street ADL

Geplaatst op 24 augustus 2014 by Lia

Het menu

Het menu

Uit eten gaan, we like it! Tot nu toe zijn we bijna iedere week uit eten geweest in Adelaide, maar er was nog geen restaurant dat er echt uitsprong. Totdat we naar Street ADL gingen! 

Een paar maanden geleden zagen we Street ADL voorbijkomen bij MasterChef Australia 2014. De eigenaar van Street ADL, Jock Zonfrillo, heeft namelijk ook het in Australië zeer bekende Restaurant Orana. Orana is het type ‘Michelin-ster waardig’ met bijbehorende prijzen. Street ADL is het stoere broertje van deze topper. Wat kun je eten bij Street ADL? STREET FOOD! Uiteraard niet zomaar wat street food, maar met een twist. Iedere keer dat we voorbijliepen, zat het restaurant afgeladen vol. Een goed teken, leek ons.

Bart's pork ribs

Bart’s pork ribs

De avond dat we naar een Footy game gingen, moesten we vroeg (en goed) eten. Ik had zin in friet en dat had ik op de kaart zien staan bij Street ADL. Plus een aantal andere lekkere dingen. Ik koos uiteindelijk de Sanga Pulled Kangaroo en Bart ging voor de Pork Ribs die op drie manieren bereid waren: braised, fried and glazed (gestoofd, gefrituurd en geglazuurd). Je vraagt je vast af wat een sanga is. Dat wist ik ook niet. Gewoon besteld in het kader van YOLO (voor de oudere lezers: YOLO staat voor you only live one).

Dit ben ik met mijn sanga pulled kangaroo --> een broodje met zachtgegaard kangoeroevlees.

Dit ben ik met mijn sanga pulled kangaroo –> een broodje met zachtgegaard kangoeroevlees.

En het was lekker! Of om met onze landgenoten te spreken: YUM! Omdat het street food is, zit het in een takeaway bakjes. De frietjes waren ook in een vloek en een zucht op en we hebben besloten dat we sowieso nog een keer terug gaan voor we Adelaide en/of Australië verlaten. Dus: To be continued…