[Festival] Parramatta Lanes

Geplaatst op 16 oktober 2015 by Lia

Batman Walk, één van de Lanes

Batman Walk, één van de Lanes

Nog geen week na het drama van vorige week in onze suburb stond de wijk weer op z’n kop. Gelukkig nu met iets heel gezelligs: Festival Parramatta Lanes. Een gratis festival met muziek, kunst en vooral (VEEL) lekker eten en drinken in de kleine straatjes (lanes dus) van onze wijk. Bart was weer op reis dus ik ben elke avond geweest, haha! Op de laatste avond ging Bart ook mee, smullen maar!

Zo ziet knafeh eruit

Zo ziet knafeh eruit

Aus NSW Parramatta lanes knafeh 2

Man-met-baard flirt met vriendin Caitlin als ze haar knafeh ophaalt :D

Mannen met hele lange baarden en microfoons, een grote container met eten en een plein vol mensen. Dat omschrijft alles rondom ‘Knafeh, Jerusalem Street Food’ wel. Eten en vermaak, zo simpel! Elke avond was het super druk bij hun truck. Op vrijdagavond was het zelfs zó druk dat er een rij van bijna 100 meter aan mensen stond! Knafeh is een dessertgerecht uit het Midden-Oosten. Het lijkt op crème brulée, maar dan met kaas. Heel lekker! Jammer dat Caitlin en ik niet wisten dat het een dessert was en wij het dus als avondeten namen, oeps!

Caitlin en ik met ons dessert als avondeten

Caitlin en ik met ons dessert als avondeten

Parramatta wordt momenteel gepositioneerd als ‘Australia’s next big city’. Overal zie je hijskranen die futuristische hoogbouw bouwen en er komt een spectaculair plein midden in de stad. De council (zeg maar, deelgemeente) organiseert allerlei evenementen. Best leuk, maar niet vaak voor onze doelgroep. Nu dus wel. En wat nog beter was: Er was eindelijk eens géén liquor ban (alcoholverbod). We hebben al te vaak gehad dat we ergens buiten waren, zin hadden in een biertje, maar dat dat niet werd verkocht in verband met een alcoholverbod.

Aus NSW Parramatta lanes 3

Allemaal vrolijke lampjes!

Allemaal vrolijke lampies

En verlichte bomen, net kerst.

 

 

 

 

 

 

 

Nu dus eens geen alcoholverbod. Daarom was het ook zo gezellig, denken wij. Vorig jaar hebben we Parramatta Lanes net gemist, omdat we pas eind oktober hier zijn komen wonen. Wie weet, zijn we er volgend jaar ook weer/nog bij.

Andere blogs over Parramatta/Sydney: