Foto’s: 90 Mile Beach en Cape Reinga, NZ

Geplaatst op 8 oktober 2014 by Lia

Als je de tijd hebt om naar het uiterste puntje van Nieuw-Zeeland te gaan: ga! Zeker in de zomer is the Northland een aanrader vanwege de vele mooie stranden. Wij waren er op een grijzige lentedag, maar dat mocht de pret niet drukken…

De vuurtoren van Cape Reinga

De vuurtoren van Cape Reinga

Cape Reinga is het uiterste puntje in het Noorden van Nieuw-Zeeland waar je met de auto kunt komen. Het is niet het meest Noordelijke punt aangezien de kustlijn nog iets verder door loopt (dit gedeelte is niet open voor bezoekers).

90 Mile Beach, dat propje is een babyzeehondje.

90 Mile Beach, dat propje is een babyzeehondje.

Je kunt zelf met de auto naar Cape Reinga, maar het is een aardig stuk rijden. Het allerleukste is om over 90 Mile Beach te rijden, dat mag de hele dag behalve een uur voor en na eb en vloed. Aangezien wij een gewone auto hebben gehuurd (geen fourwheel drive) en we daarmee niet over 90 Mile Beach mogen rijden, zijn we met een tour meegegaan. Dit is naar onze mening één van de beste tours in Nieuw-Zeeland, kijkend naar de prijs en wat je ervoor krijgt. 90 Mile Beach is overigens ‘maar’ 55 Mile :)

Klaar om naar beneden te gaan met een 'zandslee'

Klaar om naar beneden te gaan met een ‘zandslee’

Over de tour

De tour was via Harrisons en we werden bij het hostel in Kaitaia opgehaald en teruggebracht. In totaal zijn we 8 uur op pad geweest met de bus, op verschillende plaatsen gestopt (onder andere 90 Mile Beach, Cape Reinga, sandboarden in de duinen, Kauri Kingdom) en kregen we een redelijk uitgebreide lunch (hamkaasbaguette, mueslirepen, zakje crackers, warme dranken en water). De gids vertelde heel veel over de natuur en historie en had zelfs een paar leuke moppen.

Tapotupotu Bay

De plaats van de lunch: Tapotupotu Bay

Cape Maria van Diemen

Cape Maria van Diemen

 

 

 

 

 

 

 

 

De kosten

Deze tour vertrok en eindigde in Kaitaia. Dit is de goedkoopste plek om een tour naar 90 Mile Beach en Cape Reinga te boeken. Deze tour kostte $ 50 per persoon. Je kunt ook vanaf Paihia (Bay of Islands) naar Cape Reinga. Dit kost al gauw $ 130 p.p. en het is zeker 12 uur met de bus. Een lange zit! Als je dus tijd hebt om richting Kaitaia te gaan, dan adviseren wij om dat te doen. En ook al krijg je lunch: neem zelf ook eten en drinken mee.

Daar is 'ie weer, de vuurtoren!

Daar is ‘ie weer, de vuurtoren!

Lia en de vuurtoren

Lia en de vuurtoren

 

 

 

 

 

 

Over de omgeving

Bij Cape Reinga komen de Tasmanzee en de Pacific bij elkaar. Er staat een stevige stroming waardoor de zee soms erg wild kan zijn. Cape Reinga is een heilige plaats voor de Maori. Daarom mag er niet gegeten worden (op de route naar en) bij Cape Reinga.

Kaitaia zelf is niets bijzonders. Een beetje verpauperd en er is niet veel te beleven. Het naastgelegen dorpje Ahipara is wél leuk: zon, zee en strand zijn de codewoorden!

Uitzicht vanaf Cape Reinga

Uitzicht vanaf Cape Reinga

Wil je meer over Nieuw-Zeeland lezen? Check deze blogs eens: