[Foto’s] Australisch staatsbezoek

Geplaatst op 26 november 2016 by Lia

Sydney Opera House is oranje voor de gelegenheid

Sydney Opera House is oranje voor de gelegenheid

Er zijn van die once in a lifetime momenten. Eén daarvan is volgens mij wel ‘Wonen in een land waar het koningspaar op staatsbezoek komt en de mogelijkheid krijgen hen te ontmoeten’. Toch? Pic or it didn’t happen, hier is het bewijs.

Het gonsde al sinds we in Sydney wonen door de stad: Zou er binnenkort een staatsbezoek aan Australië komen? Bart en ik waren er niet zo mee bezig, want we zouden hier maar een jaar blijven dus ten tijde van het staatsbezoek zouden we allang weg zijn. En toen bleven we langer. En ja hoor, daar was de officiële aankondiging van het staatsbezoek: November 2016.

Ik werk nu ruim anderhalf jaar voor Dutchlink, een Nederlands-Australische organisatie in Sydney. We werken samen met het consulaat en Nederlandse bedrijven in Sydney en minstens iedere maand organiseren we een evenement. Sinds augustus werd het gesprek op onze evenementen en borrels toch wel gedomineerd door het aanstaande bezoek. Wat is het programma? Kun je je aanmelden voor een ontvangst door de Nederlandse gemeenschap? Wie is er wel uitgenodigd, wie niet?

Zo werd ik aangekondigd aan het Koningspaar

Zo werd ik aangekondigd aan het Koningspaar

Op donderdag 4 november was het dan zo ver: Het ontvangst door de Nederlandse gemeenschap in Sydney. En ja, ik had een uitnodiging ontvangen. Bij aankomst kreeg ik een kaart met daarop mijn naam en functie. Die kaart gaf ik aan de ceremoniemeester en hij introduceerde mij bij het koningspaar. En daar ging ik!

Dé hand

Pic or it didn’t happen, toch?

De foto met de koning is helaas gesneuveld, maar de ene foto die er is, is wat mij betreft 100% gelukt! Wat een ukkie ben ik vergeleken met hen, hè? :)

Sydney Opera House concert
De avond voor de receptie was er een concert in het Sydney Opera House, dresscode Black Tie. Ik was nog nooit in het Opera House geweest en dan ook nog eens met iedereen in een chique pak! Ik hoef vast niet te vertellen dat dat echt heel gaaf was! Bart kon me helaas niet vergezellen in verband met een zakenreis, zo jammer!

Met enkele Dutchlink bestuurders en leden

Met enkele Dutchlink bestuurders en leden

Tijdens deze avond was naast het koningspaar ook minister (BuZa NL) Koenders, prime minister Turnbull en minister (BuZa Aus) Bishop aanwezig. Voor aanvang van het concert werd het Australische volkslied en natuurlijk ons eigen volkslied gezongen. Zelden zo’n mooie uitvoering gehoord van het Wilhelmus: Live gespeeld door een volledig orkest.

Tijdens het Wilhelmus

Tijdens het Wilhelmus

Naast het Sydney Symphony Orchestra traden ook de Nederlandse broers Arthur en Lucas Jussen op. Hun uitvoering van één van Mozart’s stukken was echt heel vet!

De Jussen broers

De Jussen broers

Na het concert en het ontvangst waren er hele gezellige borrels met genodigden. Het bijzondere aan de borrels was dat de drank gratis was. En geloof me, dat is echt heel bijzonder in Australië (door de hoge alcoholprijzen). Geef Nederlanders wat muziek en een borrel en het is gelijk gezellig! Er ontbrak slechts nog een ding: BITTERBALLEN! Volgend staatsbezoek dan maar ;)

Andere foto’s van (ons) leven in Australië:

Alle foto’s met uitzondering van de naamkaart zijn gemaakt door Elin Bandmann Photography.