[Foto’s] De details van onze trouwdag #2

Geplaatst op 22 mei 2016 by Lia

Eerder deelden we al mooieleuke en bijzondere foto’s van onze trouwdag. Vandaag wat meer uitleg en oog voor de details. Waarom hadden wij bijvoorbeeld tien getuigen? En geen officiële trouwakte maar een zelf ontworpen trouwoorkonde?

Meer over onze bijzondere trouwauto

Meer over onze bijzondere trouwauto

Onze locaties

De locatie van de ceremonie was het Mauritshuis in Willemstad en ja, dat ligt ‘gewoon’ in Brabant. Ik ben daar opgegroeid en kwam al sinds mijn 5e in het Mauritshuis om te kijken hoe anderen daar trouwden: Mijn grote neef en nicht, buurmeisjes, onze oppas, kinderen van vrienden van m’n ouders… En het is zo’n mooi gebouw dat ik al snel had bedacht dat ik daar zelf ook wilde trouwen als ik later groot zou zijn.

De locatie van onze ceremonie: Het Mauritshuis in Willemstad

De locatie van onze ceremonie: Het Mauritshuis in Willemstad

De ceremonie had daar plaats en van tevoren lunchten we met al onze 38 daggasten. De catering deed dezelfde grote neef als die ik hierboven noemde. Na de ceremonie toasten we met iedereen die aanwezig was, zo’n tachtig mensen. Het was een openbare ceremonie dus iedereen was welkom.

Cateraar en neef Henk deelt de glazen uit

Cateraar en neef Henk deelt de glazen uit

Bart heeft altijd gezegd: ‘Ik vind alles goed, maar het eten en drinken regel ik’. Prima hoor! De tweede locatie was Lodge Visdonk in de bossen bij Roosendaal. Een vrij nieuwe locatie, maar Barts familie kent de eigenaar al jaren. We besloten daar de dag af te sluiten. In de Lodge begonnen we met een toast, ja weer eentje!, en het aansnijden van de ‘taart’ (zie hieronder). Daarna een diner voor alle daggasten en aansluitend natuurlijk het feest (lees hieronder over onze keuze voor de muziek)!

Zonsondergang in het bos bij Lodge Visdonk

Zonsondergang in het bos bij Lodge Visdonk

‘Bruidstaart’

Bart en ik zijn allebei niet zulke grote fans van taart.Vooral ik heb vroeger discussies met m’n moeder gehad rondom mijn verjaardag want ik wilde ‘echt geen verjaardagstaart’. Bart en ik waren het al heel snel eens wat we als ‘bruidstaart’ wilden: Een biba-taart! Biba staat voor bitterballen, iets waar ik dol op ben en Bart heeft ook 1000 keer liever een bitterbal dan taart. Zeker bij onze toast om 16:00 uur. En zo geschiedde. Compleet met vuurwerk sneden wij onze ‘biba-taart’ aan en we waren niet de enigen die trek hadden in een bitterbal: Ze gingen erin als zoete koek bij onze gasten :D

Onze bruidstaart: bitterballen // Wedding cake made of typical Dutch snacks

Onze bruidstaart: bitterballen

Getuigen + ambtenaar

Omdat we al officieel getrouwd waren, konden we ook officiële dingen een beetje anders doen. Zo hadden we allebei vijf getuigen (Bart z’n vijf vrienden en ik mijn moeder, zusje en drie vriendinnen), één van mijn beste vriendinnen trouwden ons en Barts broertje was best man en gaf ons de ringen.

Met alle getuigen en onze 'ambtenaar'

Met alle getuigen en onze ‘ambtenaar’

Onze trouwoorkonde

Voor het fotomoment, en omdat we het leuk vonden, moest er ook iets ondertekend worden. Dus hebben we een trouwoorkonde ontworpen in de stijl van onze uitnodiging waarop iedereen z’n krabbel kon zetten. Twaalf man in totaal! Deze oorkonde hangt inmiddels ingelijst in ons huis in Sydney.

Onze trouwoorkonde

Onze trouwoorkonde

Trouwauto

Voordat we überhaupt trouwplannen hadden, wisten we al wat onze trouwauto zou worden: De Opel Manta SR uit 1972 van mijn vader. Deze heeft hij zelf helemaal uit elkaar gehaald, weer in elkaar gesleuteld en opgeknapt. Er zitten dus heel wat bloed, zweet en tranen in de auto en is tegenwoordig heilig: De auto staat al jaren binnen, rijdt maar weinig en zeker niet in de regen.

Onze trouwauto vanuit het Mauritshuis gezien

Onze trouwauto vanuit het Mauritshuis gezien

Tot afgelopen september had ik er zelfs nog nooit ingereden en naast Bart op onze trouwdag heb ik er nog nooit iemand anders in zien rijden dan mijn vader. Gelukkig was het prachtig weer op onze trouwdag dus bleef de Manta droog en Bart kan heel goed rijden dus ook heel, haha.

Nog meer details over onze huwelijksdag lees je hier.

Voor de foto’s kun je hier terecht en hier, hier en hier.