[Foto’s] De details van onze trouwdag

Geplaatst op 30 april 2016 by Lia

Eerder deelden we al mooie, leuke en bijzondere foto’s van onze trouwdag. Vandaag, op ons ‘verkeringsjubileum’ wat meer uitleg en oog voor de details. Waarom hebben we bijvoorbeeld twee jaartallen in onze trouwringen? En wat stond er in mijn bruidsschoenen?

In het kleinste straatje van Willemstad

In het kleinste straatje van Willemstad

Boeket en bloemen

We zijn bekend met de traditie dat de bruidegom het boeket regelt, maar Bart is a) kleurenblind en b) had hij niet meer genoeg tijd om dit te regelen. Ik was in september drie weken in Nederland dus heb ik het zelf geregeld. Mijn lievelingskleur is rood dus ik wilde graag een heel rood boeket, lekker knallend. Rode rozen zijn altijd goed en gerbera’s kocht ik vaak op de Rotterdamse markt omdat ze kleurig zijn. Die moesten er dus sowieso in.

Mijn boeket

Mijn boeket

Marloes en Khip van Bloemenshop Marloes kwamen met de suggestie om er bloeiende eucalyptus (met bes) in te doen en dat vond ik gelijk een goed idee: Eucalyptus komt hier in Sydney/Australië overal voor dus dat vond ik een leuke knipoog naar onze woonplaats. Om er een wintersfeertje aan te geven, voegde Marloes hypercum met rode bes toe.

De heerlijke ruikende eucalyptus en besjes aan de stoelen

De heerlijke ruikende eucalyptus en besjes aan de stoelen

Ook hadden we corsages en bloemstukjes voor bij het diner en het feest met dezelfde bloemen. In het Mauritshuis hadden we twee windlichten met daarom heen eucalyptus en de besjes en hetzelfde zat aan de stoelen die aan het gangpad stonden. Onze ringen lagen op een ‘boomstamplankje’ met daar ook weer wat eucalyptus en besjes.

Onze ringen

Onze ringen

Onze ringen

Onze ringen bevatten twee jaartallen: 8 januari 2014 & 2016. Waarom? Omdat wij in 2014 op dezelfde dag officieel zijn getrouwd. Dit was een paar maanden voor ons vertrek naar het buitenland en het leek ons handig/verstanding en natuurlijk leuk om te trouwen. We wilden naar traditionele landen dus contact met de lokale bevolking zou makkelijker zijn als getrouwd paar. We waren namelijk al eens geweigerd in een hotel in Marokko, omdat we niet getrouwd waren. Bovendien, áls er iets zou gebeuren, zijn dingen ook makkelijker te regelen als je husband and wife bent.

De officiële trouwdag op 8 januari 2014

Onze officiële trouwdag op 8 januari 2014

En zo geschiedde op 8 januari 2014 op het stadskantoor op Kralingen-Crooswijk in Rotterdam. Om 9:15 hadden we een zeer korte ceremonie, een gezellige dag met onze gezinnen en een heerlijk diner bij Chung in Rotterdam. Dat was dat. We wilden namelijk, ooit, nog een echte trouwdag doen. Compleet met ceremonie, trouwjurk en -pak, feest enzovoorts. En dat was dus op 8 januari 2016 :D

Yes, de ring past

Yes, de ring past!

Waar kijken mensen naar als je zegt dat je getrouwd bent? Juist, de ringen. Daarom hadden we twee jaar hele goedkope vriendschapsringen om. Als grapje gekocht bij Lucardi in de Koopgoot, twee voor de prijs van één. Goedkoper dan het trouwboekje, wat een lol hadden we daar om! Nu was het tijd voor nieuwe ringen. Bart wilde net zo iets als de vriendschapsring, ik wilde ook zoiets maar met één steentje. Ik heb geen verlovingsring, we waren namelijk al officieel getrouwd toen Bart me alsnog ten huwelijk vroeg. Snap je het nog? Haha!

Voorbeeldtekening van mijn trouwring

Voorbeeldtekening van mijn trouwring

Helaas was wat ik wilde niet te vinden in Australië. Wat ik omschreef, werd hier een verlovingsring genoemd. Prima, geef het beestje een naam. Maar zelfs in de collectie verlovingsringen vond ik niets wat ik echt mooi vond. Gelukkig stuitte ik op een juwelier die ook goudsmid is. Zij ontwierp mijn ring aan de hand van mijn beschrijvingen en foto’s van ‘zoiets maar dan net iets anders’ ringen. Ik ontving een CAD-tekening en na het akkoord werd de ring gemaakt.

Het eindresultaat

Het eindresultaat

Mijn bruidsschoenen

Met mijn bruidsschoenen liep ik tegen hetzelfde ‘probleem’ aan als met de trouwring: Wat ik in m’n hoofd had, kon ik niet vinden in Australië. De dames hier dragen of veel schoenen met enorme hakken of platte schoentjes. En uiteraard wilde ik iets er tussenin. Bovendien vind ik pumps vaak irritant om m’n voeten niet even groot zijn dus ‘verlies’ ik soms een schoen.

Mijn schoenen met daarin de stempel

Mijn schoenen met daarin de tekst

In de Aussie versie van De Bijenkorf zag Bart (ja, echt!) een pop-up winkel van schoenenmerk Shoes of Prey waar je je schoenen helemaal zelf kon ontwerpen. De kleuren, de hak, de vorm, wel of geen bandjes, de zoolkleur en je kon er zelfs een tekst in laten zetten. Uiteraard hing daar een prijskaartje aan, maar ik had al besloten dat ik rode schoenen willen dus die zou ik ook vaker aan kunnen. Na heerlijk prullen op m’n laptop met het ontwerpen was ik helemaal tevreden en een paar weken later kreeg ik m’n schoenen thuisbezorgd in een chique doos met dust bag enzo. Kost wa, heden wa, zeggen we dan in Brabant.

Mijn schoenen hebben verschillende maten en in de schoen staat ‘Lia & Bart 08.01.2016 <3’ Ze zijn knalrood, van suede en lopen top!

Binnenkort volgt nog een blog met details, onder andere over de droom die letterlijk uitkwam met onze trouwclip.

Andere blogs over onze trouwdag: Foto’s van de eerste ontmoeting, fotoshoot in Willemstad, de ceremonie en het feest.