‘Gezond begin’ recept: Gevulde paprika’s

Geplaatst op 17 januari 2015 by Bart

Prachtige paprika’s (hoe spreek jij het uit?) zijn tegenwoordig overal en bijna altijd te krijgen. Wij vinden het een ondergewaardeerde groente die veel te vaak als opvulling van salades of roerbakschotels gebruikt wordt. Maar de mooie belpaprika’s zijn fantastisch om te vullen! Niet alleen is het supergezond maar ook heel erg simpel en lekker. De inspiratie voor dit gerecht komt uit Marokko waar ze de langwerpige, pittigere, variant vaak vullen met heerlijkheden. Dit is onze versie!

Eur recept gevulde paprika

Rode paprika’s zijn vaak heerlijk zoet en de belpaprika’s behouden ook onder verhitting vaak redelijk goed hun vorm. Dit is belangrijk als je paprika’s gaat vullen. Het recept is overigens voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 3 rode belpaprika’s
  • Aluminiumfolie
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk selderij
  • Gemalen gerookt paprikapoeder
  • Gemalen komijn
  • Gemalen korianderzaadjes
  • Verse munt
  • Verse peterselie
  • Yoghurt

Bereidingswijze

Het is zo simpel dit gerecht! Fantastisch. Neem twee paprika’s en snij de bovenkant ervan af.  Leg de kapjes opzij en verwijder de zaadjes en dergelijke in de paprika met een theelepeltje.

In de pan

In de pan

Zet nu een koekenpan op een middelhoog vuur, voeg wat olie toe en bak het gehakt uit tot het mooi bruin begint te worden. Voeg nu de gehakte ui, knoflook, selderij en chilipeper toe. Zet het vuur laag en laat het rustig fruiten in de pan. Zet ondertussen je oven op 180 graden.

Neem nu een maatbeker en doe hier de stukken gesneden tomaten en de overgebleven paprika in. Pureer het met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg er gedurende het pureren nog wat zout aan toe.

Close-up in de pan

Close-up in de pan

Zet het vuur nu iets hoger en voeg één theelepel paprikapoeder, een half theelepeltje komijn en een half theelepeltje korianderpoeder toe. Schep het goed om voordat je de tomaten/paprika saus erbij giet. Breng het aan de kook en laat het lekker pruttelen.

Laat het mengsel ongeveer een half uurtje op een middelhoog vuur pruttelen tot het een mooie dikke saus is geworden. Voeg wat zout toe en zet het vuur uit. Voeg nu een hand vol vers gehakte kruiden toe.

Neem vervolgens je paprika’s, strooi er een beetje zout overheen en vul ze met het mengsel uit de pan. Zet ze op een stuk aluminiumfolie en zet het kapje terug op de paprika. Maak er vervolgens een mooi pakketje van en zet deze in de oven.

Eten maar!

Eten maar!

Gaar de paprika’s in ongeveer 20 minuten mooi gaar en haal ze uit de oven. Maak het af met een lekkere klodder yoghurt, wat verse kruiden en eventueel een knijpje citroen.

Smakelijk weekend!

Andere gezonde recepten: