Recept: Griekse Tzatziki die overal bij past!

Geplaatst op 28 augustus 2014 by Bart

Hoe goed smaakt goede Tzatziki wel niet? Iedereen die deze echt goede saus op heeft, weet dat het verslavend is. Het past namelijk bij alles! In Gazi Restaurant in Melbourne hebben wij echt een superlekkere op en natuurlijk hebben we geprobeerd om het geheim te achterhalen. Lekker met de Eendensouvlaki en onmisbaar bij iedere Nederlandse barbecue!

Het uh.. opvallende plafond van Gazi Restaurant

Het uh.. opvallende plafond van Gazi Restaurant

Ingrediënten

  • 1 pak volle yoghurt (Let op de verdikkingsmiddelen als je vegetariër bent)
  • 1 komkommer
  • 1 tl zout
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 blaadjes munt
  • olijfolie
  • peterselie
  • peper
  • zout

 

Leg een theedoek (uitgewassen) in een grote zeef en giet hier de yoghurt in. Zet de schaal een nacht weg in de koelkast en gooi de volgende dag het lekvocht weg. Doe de uitgelekte yoghurt in een schaal.

Rasp de komkommer en bestrooi deze met zout en doe dat in een zeef. Laat de hele boel ongeveer een uur uitlekken. Voeg vervolgens de komkommer, de fijngesneden knoflook, de munt, de olijfolie en de peterselie bij de yoghurt en meng dit alles zeer grondig.

Laat de saus minimaal twee uur staan en voeg dan nog wat peper, zout en olijfolie toe. BOEM, wat lekker!!

Wil je een lekker Grieks gerecht bij de tzatziki eten? Probeer deze souvlaki eens.

Tip van Ellen!

Tip van Ellen“In Griekenland wordt vaak zeer vette yoghurt gebruikt voor Tzatziki. In dit recept wordt de yoghurt uitgelekt en krijgt hij sowieso al die lekkere dikke textuur. Neem daarom vooral magere yoghurt voor deze saus. Het neemt de smaken van de andere ingrediënten prima op en is gewoon veel gezonder. Eigenlijk is het dan een supergezonde saus.”

Vertel ons of je de tzatziki lekker vond, vinden we leuk! Je kunt hieronder een reactie plaatsen of stuur een tweet. Je kunt natuurlijk ook een foto van je eigen saus op Instagram zetten! Of post je foto op onze Facebook Pagina.