Ik ga naar Nieuw-Zeeland en neem mee…

Geplaatst op 9 november 2014 by Lia

De Skytower in Auckland

De Skytower in Auckland

Je hebt een ticket geboekt naar de andere kant van de wereld, naar Nieuw-Zeeland om precies te zijn. Good for you! Nu de volgende stap: wat moet je zeker meenemen? Hier onze tips.

Goede hikeschoenen

Nieuw-Zeeland is één van de beste ter wereld om te hiken: prachtige natuur, prettig klimaat (niet te warm, niet te koud) en goede bewegwijzering. Wat wil je nog meer? Nou, goede schoenen aan je voeten!

Natuurlijk kun je wel op je All Stars gaan hiken, maar extra steun, een dikke zool en een waterafstotende laag zijn geen overbodige luxe op een flinke hike. De dikke zool en de waterafstotende laag zorgen ervoor dat je voeten niet gelijk nat zijn/onder de blubber zitten en extra steun is best fijn op steile stukken of voor hikes zonder een prachtig geasfalteerd pad. Ps. dit vonden wij de mooiste hike van Nieuw-Zeeland.

Vieze voeten na de Waiau summit hike

Vieze voeten na de Waiau summit hike

Waterafstotende jas

Nieuw-Zeeland staat niet bepaald bekend om het droge klimaat en dat hebben wij aan den lijve ondervonden: wat een regen! We raden je dus absoluut aan om een waterafstotende jas mee te nemen. Wij hebben beiden een softshell jas. Die zijn licht en comfortabel en makkelijker (kleiner) dan een echte regenjas. Je hebt softshell jassen in alle soorten, kleuren en maten (en prijzen!) dus ga eens naar een sport- of outdoorzaak en kijk wat jij fijn vindt. In regenachtig Nederland zijn deze jassen trouwens ook best handig ;)

Met mooi weer (en veel laagjes) kun je zelfs de piste op met je softshell jas.

Met mooi weer (en veel laagjes) kun je zelfs de piste op met je softshell jas

Creditcard

In Nieuw-Zeeland betalen ze via het zogenaamde Eftpos-systeem en onze Europese pinpassen werkten niet met dit systeem. Daardoor konden we nergens in een winkel betalen met onze Rabobankpassen dus onze creditcards waren onze beste vrienden. We konden wel met onze Rabopassen bij een ATM contant geld pinnen en daarmee in winkels betalen.

Als je niet met veel contant geld over straat wilt (logisch), dan is een creditcard dus de beste oplossing. Een maand lang alles (eten, drinken, slapen, vervoer, uitjes) met één creditcard betalen, betekent overigens dat je best wel eens je bestedingslimiet zou kunnen overschrijden aan het einde van de maand. Check dus wat je limiet is, zodat je niet zonder geld komt te zitten.

Wij <3 Nieuw-Zeeland

Wij <3 Nieuw-Zeeland

Kleding voor verschillende weertypen

Strand, sneeuw, regen, avontuur. Als je naar Nieuw-Zeeland gaat, is het handig om passende kleding bij deze vier woorden te hebben. Badkleding voor warme dagen of als je van duiken/snorkelen houdt. Dikke, warme kleding in lagen voor als je gaat skiën en waterafstotende kleding en/of sneldrogende kleding vanwege de vele Nieuw-Zeelandse regenbuien. Tot slot: neem vooral makkelijke, sportieve kleding mee, zodat je lekker kunt gaan hiken, mountainbiken, skydiven of welke andere sport je ook wilt gaan doen.

Tja, al die kleding moet natuurlijk ook een keer gewassen worden...

Tja, al die kleding moet natuurlijk ook een keer gewassen worden…

Boek, iPod, ander vermaak

In de Nieuw-Zeelandse steden is het dik voor elkaar wat betreft telefoonbereik. Je kunt zelfs voor een prikkie een prepaidsim met 4G-dekking van Vodafone kopen. Echter, het land is zo groot en uitgestrekt dat je vaak genoeg geen bereik zult hebben. Lekker back to basics dus! Niks mis mee, maar als je alleen reist, is het wel zo fijn om wat vermaak mee te nemen in de vorm van een boek of iPod. Of je gaat proberen een onmogelijke puzzel van 1000 stukjes in drie uur te maken… (Hartstikke mislukt, na drie uur had ik nog steeds niet de rand liggen).

'Hallo, ik ben Lia en mijn hobby is puzzelen. Bart was mijn laatste puzzelstukje' :D

‘Hallo, ik ben Lia en mijn hobby is puzzelen. Bart was mijn laatste puzzelstukje’ :D

Wat is volgens jou onmisbaar in je backpack als je naar Nieuw-Zeeland gaat? Laat het ons weten!
Wil je meer lezen over Nieuw-Zeeland? Bekijk deze blogs eens: