Kerst recept: Nagerecht – Frozen yoghurt met rood fruit

Geplaatst op 22 december 2014 by Bart

Wat te doen met het kerstdiner? Je wilt zeker niet de hele avond in de keuken staan en je komt niet verder dan soep vooraf en een lekker biefstukje? Misschien kunnen wij je inspireren. Vandaag opnieuw een supersimpel nagerecht: Frozen yoghurt. Combineer het met wat vers fruit of een stukje chocolade en boem je hebt een topdessert, zelfgemaakt, zonder moeite.

En neem vooral ook lekker vers fruit mee!

Lekker zoete aardbeien

Australiërs houden soms heel erg van, voor ons, vreemde dingen. Zo zijn ze hier verzot op donuts van een fastfoodtent en op iedere hoek van de straat vind je yoghurt tentjes. Die lijken op het eerste gezicht niet zo speciaal maar toch verkopen ze hier lekkere dingen. Frozen yoghurt is echt heel erg lekker en heel erg simpel om zelf te maken. Natuurlijk wordt er aan de commerciële varianten slagroom toegevoegd en enorme hoeveelheden suiker. Wij houden echter van de lichte zure smaak van echte yoghurt dus deze is vele malen gezonder.

Ingrediënten

  • 500 ml magere yoghurt
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 bakje kersen (of ander rood fruit)
  • 100 gram Suiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Het is echt allemaal supersimpel. Begin de avond van tevoren met het uitlekken van de yoghurt. Neem hiervoor een, schone, theedoek, een vergiet en een grote pan. Plaat het vergiet in de pan, leg de theedoek erin en schenk hier de yoghurt in. Laat dit een nacht, in de koelkast staan.

Aus frozen yoghurt

Meng, de volgende ochtend, het fruit en de yoghurt in een grote kom en schep dit in een blender. Zet het ding op standje ‘alles kapot!’ en zorg ervoor dat je yoghurt die mooie rode kleur krijgt. Voeg nu de suiker en vanillesuiker toe en laat het op een middelmatige stand blenden tot de suiker opgelost is. Hou eventueel nog wat fruit achter  voor later.

Gezond snoepen!

Gezond snoepen!

Schep alles in een kunstof bak, dek het af met bakpapier en zet dit in de vriezer. Zet vervolgens je keukenwekker telkens op tien minuten en roer de yoghurt anderhalf uur lang, iedere tien minuten om. Doe je dit niet dan zullen er kristallen onstaan en dat is niet zo lekker.

Haal de yoghurt ongeveer 10 minuten voordat je hem serveert uit de vriezer. Voeg het overgebleven fruit toe en schep hier de yoghurt bij.

Simpel en lekker, smakelijke kerst!

Andere recepten voor nagerechten: