Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Recept: Ontbijt – Gat in je bam | a world of food

Recept: Ontbijt – Gat in je bam

Geplaatst op 31 december 2015 by Lia

Lekker bruin worden in de pan

Lekker bruin worden in de pan

Een vreemde naam voor een gerecht dat eigenlijk zo makkelijk is dat we het vreemd vinden dat we er niet eerder op zijn gekomen. Brood, ei, boter! Meer heb je simpelweg niet nodig. Maar het is een grappige manier om je gebakken ei op brood te eten en het kost niet meer tijd. Ideaal dus voor het ontbijt op Nieuwsjaarsdag als je brak bent en behoefte hebt aan een goed ontbijt.

Ingrediënten

  • Volkorenbrood, ongesneden
  • Gezouten roomboter
  • Biologische scharreleieren
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper

Bereidingswijze

Dit gerecht werkt het beste met vers brood dat je zelf in dikke plakken kunt snijden. Vraag eens aan je bakker of hij een lekker volkorenbrood met pitten heeft, dat is het allerlekkerste. Je kunt uiteraard ook zelf je eigen brood bakken. Nog beter!

Dat rondje wat je eruit snijdt, eet je ook lekker op.

Dat rondje wat je eruit snijdt, eet je ook lekker op.

Snij dikke plakken van je brood van minimaal anderhalf tot twee centimeter dik. Besmeer, beide kanten, ruim met gezouten roomboter. Snij vervolgens een gaatje in het midden van het brood van ongeveer anderhalf bij twee centimeter.

Zet een pan op een middelhoog vuur en voeg wat boter toe aan de pan. Als deze gesmolten is voeg je sneden brood aan de pan toe. Keer de sneden een paar keer tot ze langzaam een kleurtje krijgen. Laat nu één kant bruin worden, keer de snede om en breek vervolgens een ei in het gaatje.

Het ei loopt uit je brood als een watervalletje

Het ei loopt uit je brood als een watervalletje

Zet het vuur nu iets lager en laat het ei stollen. Doe de deksel even op de pan zodat ook de bovenkant zachtjes kan garen maar kijk uit dat je het ei niet doorbakt.

Besprenkel het nu met een klein beetje grof zeezout en een goede snuf vers gekraakte zwarte peper en serveer met verse sinaasappelsap.

Vanaf deze plaats willen we iedereen bedanken voor alle reacties, tweets, Facebookreacties, mailtjes enz. in 2015! We hebben ontzettend veel zin in 2016 en hopen jullie weer hier (digitaal) te ontmoeten!

Liefs, Bart en Lia

 

Andere ontbijtrecepten: