Kerst recept: Tiramisu in een glas

Geplaatst op 24 december 2015 by Bart

Nee, wij zijn geen dessertmensen, maar dat wil niet zeggen dat we nooit kunnen genieten van een lekker toetje. Integendeel, dit gerecht kwamen we een aantal weken geleden tegen in een restaurant in Sydney en het is meteen blijven hangen. Ideaal voor als er mensen langskomen voor het Kerstdiner en je wilt toch een speciaal dessert maken. Tiramisu, maar dan in een glas.

Onze foto’s zijn mislukt dus we moeten dit opnieuw maken voor nieuwe foto’s :(

Ingrediënten

  • 4 biologische scharreleieren
  • 200 gram suiker
  • 400 gram mascarpone
  • 200 gram lange vingers
  • 200 mililiter sterke koffie
  • 200 gram donkere chocolade

Bereidingswijze

Scheid de eieren en neem ongeveer de helft van het eitwit en sla dit stijf. Je weet wanneer het goed is als je de kom boven je hoofd kan houden.

Neem de lange vingers en schenk hier de koffie overheen. Laat dit even staan.

In een andere kom kun je de dooiers mixen met de suiker tot je een gladde massa hebt.Vouw nu de mascarpone en de dooiers door het eiwit maar roer niet te hard, anders verwijder je alle lucht uit het mengsel.

Neem nu je glazen en maak laagjes van de lange vingers, de mascarpone en rasp er vervolgens lekker wat chocolade op. Herhaal dit tot je glazen helemaal gevuld zijn.

Zet het minimaal twee uur voor serveren in de koelkast.

Smakelijke Kerst!

 

Andere kerstrecepten: