Lekker eten en slapen in Canberra

Geplaatst op 17 mei 2017 by Lia

We zullen maar gelijk eerlijk zijn: Canberra is niet de meest boeiende stad down under. Wat ons wel heeft verrast, was het heerlijke eten! Dus mocht je in Canberra belanden, ga dan zeker naar een van deze drie restaurants.

Canberra

Canberra is ontstaan als een compromis tussen Melbourne en Sydney. Beide steden wilden graag de hoofdstad van Australie worden en uiteindelijk is Canberra gesticht, ergens in het midden van deze grote steden. Misschien dat de stad daarom niet echt bruist, het blijft een beetje voelen als een compromis.

We hadden niet echt hoge verwachtingen, maar waren toch ook wel weer benieuwd naar het Australische ondergeschoven kindje. De stad zelf bestaat uit tientallen ambassades, ministeries en musea. Oh ja, en rotondes. Dat de stad niet zo bruisend was, werd goedgemaakt door het heerlijke eten. Hier onze tips.

The Cupping Room – 1-13 University Avenue, Canberra
Een dubieuze naam (ze zeggen zelf dat het met een koffieproces te maken heeft), maar wat een lekker eten! Het menu verandert ieder seizoen en ik (Lia) had echt de mooiste French toast ever!

French toast als een kunstwerkje

We waren er op zaterdagochtend en dat is de Australische brunchdag bij uitstek dus het kan druk zijn. Zoals wij zeiden tegen de bediening: It was worth the wait!

Ottoman – 9 Broughton Street, Barton
Een Turks restaurant maar niet met standaard kebab. Wij kozen voor het ‘degustation menu’, bestaande uit vier gangen en koffie/thee na voor $85. Voor de gegrilde pittige champignon (chargrilled spicy mushroom) vonden we heerlijk!

Lilotang – 1 Burbury Close, Canberra
Ons bezoek aan Japan zit nog vers in ons hoofd dus een goed Japans restaurant slaan we niet over. En oh, wat hebben we lekker gegeten bij Lilotang! We hadden wat te vieren (6 jaar samen!) dus pakten we uit met het Seafood tasting menu van zes gangen ($95 pp).

De sushi van Lilotang

Uiteraard zat er heerlijke sushi bij, maar de verrassing was toch wel gegrilde bloemkool met shitake paddestoel, walnoten en een ansjovisknoflookdressing. En het wasabi-ijs was ook een absolute aanrader!

Little National Hotel – 21 National Circuit, Barton
Dit hotel is vrij nieuw en is ruim opgezet. Helaas zijn de kamers wat minder groot, ze zijn duidelijk ingesteld op alleenreizenden. Voor ons maakt het niet zoveel uit, we brengen toch weinig tijd door in het hotel.

Onze kamer met giga bed!

Het bed was heerlijk! In de bibliotheek kun je gratis takeaway koffie en thee maken en ook op de kamer kun je zelf koffie of thee zetten. Wij hadden een dealtje via booking.com: $130 per nacht. Dit is vooral een zakenhotel dus doordeweeks is het duurder dan in het weekend. Profiteer daar van ;)

We zijn ons ervan bewust dat we hier twee duurdere restaurants aanbevelen, maar je hoeft natuurlijk niet het ‘zoveel gangen menu’ te nemen. Je kunt in zowel Ottoman als Lilotang heerlijk a la carte eten. Een bijkomend voordeel was dat Ottoman en Lilotang op loopafstand van ons hotel waren.

Andere tips in Australië: