Lekker eten in Shanghai – onze tips

Geplaatst op 9 juni 2015 by Lia

China Shanghai street food stal

’s Avonds laat snacken op straat in Shanghai

De rubriek ‘lekker slapen in…’ bestaat al een tijdje op a world of food. Hoog tijd dat we ook met een ‘lekker eten in…’ starten. Dus bij dezen: Onze tips om lekker te eten in Shanghai, China.

Street food

Bovenstaande foto is gemaakt rond een uur of 12 ’s avonds op de hoek van Ningbo Road en Sichuan Middle Road. Bart had namelijk honger na het uitgaan :) Dit vinden wij zo leuk aan China: je kunt altijd wel ergens eten ongeacht hoe laat het is.

China Shanghai street food bart

Bart overhandigt zijn uitgekozen spiesjes

Op mijn eerste avond in Shanghai kreeg ik op Aussie time honger dus waagde ik me ook aan street food. Het was niet zo street als hierboven, maar het smaakte net zo goed. Dit was in South Shaanxi Road, een zijstraatje van het voetgangersgedeelte van East Nanjing Road (vanaf het metrostation gezien aan de rechterkant). Wat het is: rundvlees van de barbecue op een stokje met een zacht broodje voor 23 RMB.

China Shanghai street food

Street food in South Shaanxi Road

Snackstraatjes 

Als je van alles wat wilt proberen, ga dan naar een snackstraatje in Shanghai zoals Huanghe Road/Huanghe Lu. In deze straat aten wij drie jaar geleden bloedhete dumplings en net als toen aten we nu ook weer lekkere gerechten. Check deze site voor street food straatjes in verschillende Chinese steden.

China Shanghai dumplings huanghe road

Bloedhete dumplings in Huanghe Lu

Traditioneel Yunnan

In 2012 bezochten we de Zuidelijke provincie Yunnan en aten we heerlijk. Vriendin Mireille nam ons mee naar Lost Heaven, een traditioneel Yunnan restaurant. Wij zijn normaal gesproken geen tofu-eters, maar het gerecht dat we hier aten met tofu was YUM! Helaas was het erg donker binnen dus foto’s nemen was lastig. Ga er gewoon heen om lekker te eten!

China Shanghai yunnan lost heaven

Traditionele gerechten uit Yunnan bij Lost Heaven

Dumplings

Dumplings horen bij Shanghai dus je kunt ze dus eigenlijk overal wel eten. Gelukkig maar! Ze zijn er ook nog eens in allerlei smaken en soorten. Wij aten deze met truffel en champignons (zoooo lekker!) bij Din Tai Fung, een keten van restaurants.

China Shanghai dumplings din tai fung liba

Dumplings eten!

Grieks

Als je even genoeg hebt van Chinees eten, dan kun je je hart ophalen bij Grieks restaurant Taverna Milos: Hele lekkere tzatziki en gekruid vlees. Wij werden hier mee naartoe genomen door Chinese vriendin Xinrui en haar vriendinnen.

China Shanghai Grieks

Drie Dutchies en drie Chinezen eten Grieks

Grappig

Xinrui nam ons ook mee naar Modern Toilet in Tiánzifáng. Het werd een lunch vol onderbroekenlol, aangezien alles in het restaurant gerelateerd is aan de wc. Een beetje flauw, maar wel grappig. Vooral het wc-toetje en de stoelen kregen ons aan het lachen.

China Shanghai Modern Toilet toetje

Het toetje: een uh.. drol in de wc

China Shanghai Modern Toilet groep

Met z’n allen op de pot :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere blogs over Shanghai en/of China: