Lekker slapen in China – onze tips

Geplaatst op 9 september 2014 by Lia

Onze reis naar China is alweer bijna twee jaar geleden, maar we zijn China absoluut niet vergeten! Sterker nog, het is één van onze favoriete landen. Slapen in China is duurder dan in bijvoorbeeld Cambodja of Thailand. Maar ook in China kun je zeker goede budgetopties vinden. In deze post delen we onze slaapplekken met je. 

Beijing

Beijing Saga International Youth Hostel – Ons eerste hostel in China was dik in orde. Een hele ruime kamer in een rustig hoekje van het hostel. Beneden kon je ontbijten, internetten of een tour boeken. Wij hebben onze dagtrip naar de Chinese Muur hier geboekt en die was goed geregeld. Wij betaalden 180 Yuan voor een tweepersoonkamer met badkamer en airco.

Chinese Muur bij Jinshanling

Chinese Muur bij Jinshanling

Shanghai

Soho People’s Square Youth Hostel – Een heel relaxed hostel op een TOP locatie: 5 minuten lopen van the Bund, oftewel het uitzicht op de Shanghai Skyline. De kamer was ook helemaal in orde en er was een gezellige gemeenschappelijke ruimte. Kortom, go there! Wij betaalden 119 Yuan voor een standaard dubbelbed voor 2 personen met badkamer en airco.

Andere optie: Mingtown Etour International Youth Hostel. Hier zijn we geweest, maar was helaas vol. Zag er goed uit en op een goede locatie dus wij vonden het zeker een goede optie.

Soho

Onze kamer in Soho People’s Square YH

Dali

The Jade Emu – Schuin tegenover de ingang van de oude stad van Dali ligt dit bijzondere (Australian owned) hostel. De eigenaar heeft zelf veel gereisd en dat merk je aan kleine dingen: een wasbox op je kamer die je kunt inleveren, een goede internetverbinding waarmee je ook (in China) verboden websites kunt bezoeken, tweetalig personeel (die daadwerkelijk goed Engels spreekt). Net de dingen waardoor je dit hostel onthoudt. Als je alleen reist, is dit ook een goede optie: er zijn dorms en op de gezellige binnenplaats ontmoet je andere backpackers. Ook zitten er hier meer Europeanen/Aussies dan in andere Chinese hostels waar vooral Chinezen zitten. 168 Yuan voor een twin bed kamer met badkamer en airco.

Dali

Onze kamer in Dali

Kunming

Kunming Cloudland International – In dit hostel hebben we een aantal keren geslapen, ook in verschillende kamers. Het heeft een restaurant en een dakterras. De kamers zijn ruim, de bedden ook. Ons advies is om een kamer met badkamer te nemen. Wij hebben hier één nacht geslapen zonder dat we een eigen badkamer hadden. De kamer op zichzelf was prima, maar de badkamer was vies. Dit lag niet aan het hostel, maar meer aan de Chinese backpackers die het vies maakten.
Voor een tweepersoonskamer met badkamer en airco betaalden wij 99 Yuan.

Kunming vanaf het uitkijkpunt gezien

Kunming vanaf het uitkijkpunt gezien

Yangshuo

Fawlty Towers hotel – Grappige naam hè? Die staat wel in ons lijstje ‘aparte hotelnamen’. Locatie is hier de grootste pro: De straat oversteken, rechtsaf en je bent in de hoofdstraat van Yangshuo. Heel druk en toeristisch. Daarom konden we dit hotel waarderen: dichtbij maar net iets rustiger en goedkoper. We hadden een ontzettend grote kamer met 2 tweepersoonsbedden. En ja, we hadden echt een tweepersoonkamer geboekt. Er was geen ontbijt, maar er zijn in het dorpje genoeg opties.
Wij boekten via Booking.com: 3 nachten voor 270 Yuan voor een tweepersoonkamer met eigen badkamer en airco.

The Giggling Tree – Wij hebben hier zelf niet geslapen, maar we hebben hier veel goede dingen over gehoord. Het is van een Nederlandse familie en iets buiten Yangshuo. Prachtige omgeving dus de moeite waard!

Yangshuo

Yangshuo

! = onze favoriet

Heb je vragen over China of over onze verblijfplaatsen? Stel ze gerust door hieronder te reageren, via Twitter of per mail.
Wil je ook lekker slapen in Cambodja? Lees hier onze tips.