Lekker slapen in Japan – onze tips

Geplaatst op 27 mei 2017 by Lia

Als je lekker wilt slapen in Japan, is een gevulde portomonnee geen overbodige luxe. Vooral in Tokyo en Kyoto is het zeer prijzig als je op een gewoon matras wilt slapen en niet op een tatami-matje. Hier sliepen wij in Japan.

Eenpersoonsbedden waar je met z’n tweeën op kunt slapen.

Belangrijk om te melden, is dat wij niet kijken naar de inrichting. Het moet schoon, ruim genoeg en veilig zijn, maar wat voor kleuren de gordijnen hebben…. Het boeit ons matig. Wij kijken vooral naar de locatie: Ligt het in het centrum, is er veel openbaar vervoer, zijn er leuke restaurants of bezienswaardigheden in de buurt? En we letten op de prijs: We gaan liever ergens lekker eten dan dat we 50 euro meer betalen voor designlampen ofzo.

Een aantal hotels hieronder verdient dus geen interieurprijs, maar kijk daar  vooral doorheen.

Tokyo – Hotel Unizo Ginza-itchome
Geen foto van dit hotel, maar het is zeker een aanrader. De kamers zijn bijna allemaal klein maar fijn, zoals eigenlijk overal in Tokyo. Vlakbij de metro, op loopafstand van het theater, redelijk goed te reizen naar de vismarkt.

Hirayu – Mozumo (privé onsen)

Bart in onze onsen

Dit was in één woord geweldig. En in twee woorden: Geweldig duur! Inclusief het eten (diner en ontbijt) en dit vijfsterrenverblijf waren we bijna 500 euro lichter. Once in a lifetime enzo. Maar geloof ons, ALS je het geld ervoor hebt, doe het!

Ons voorgerecht, net een kunstwerk!

Het eten is heerlijk, we hebben zalig geslapen, het is relaxed om zo samen in zo’n bloedheet bad te zitten en ook rustgevend.

Kyoto – Hotel Unizo
De nachten in Kyoto waren het duurste (behalve de onsen). Misschien lag het aan de periode (oktober) of is het altijd duur in Kyoto. De kamer was prima, klein maar fijn en schoon. Net als die in Tokyo.

Arashiyama, het bamboebos in Kyoto

Het enige probleem was het smalle bed. Daar houd ik (Lia) echt niet van en ik heb de eerste nacht niet geslapen. We hadden al het breedste tweepersoonsbed, maar het was geen succes. Daarom zijn we verhuisd naar een (nog duurdere) kamer met twee losse bedden. Een eenpersoonsbed was wel weer breed, 90cm, en dus heerlijk geslapen.

Dit is sowieso een algemene opmerking voor bedden in Japan: Check hoe breed ze zijn en of het een ‘European style’ is of een tatami. De meeste business hotels hebben matrassen.

Osaka – Business Inn Sennichimae Hotel
Dit hotel was qua decor niet bepaald een foto waard. Die hebben we dus ook niet gemaakt. De locatie was top, midden in Dotonbori, een straat van de beroemde Namba Walk en vlakbij de metrostations. De prijs was ook prima.

Bart in het hysterische Osaka

Matsumoto – Iidaya
Vergelijkbaar met het hotel in Osaka: Geen bonuspunten voor de mooie inrichting. Wel de grootste hotelkamer die we tijdens onze hele reis hebben gehad en naast het bus- en treinstation, handig.

Het ontbijt bij Vie de France

In het station van Matsumoto zat Vie de France waar ze croissants en ander lekkers verkochten. Lekker voor ontbijt of om mee te nemen in de bus/trein.

Hiroshima – Sejour Fujita
Deze kamer was eigenlijk een mini-appartementje met een keukenblok, wasbank en koelkast. De kamer was recent helemaal opgeknapt en voorzien van een kittig Disneybehangetje. De prijs was goed, ligging redelijk.

Onze kamer meets mini-appartementje in Hiroshima

Ook op het station van Hiroshima zit een Vie de France. En als je, net als wij, in een keer doorreist naar Tokyo, neem dan zeker wat te eten en drinken mee!

Andere blogs over Japan:

Er volgen nog meer blogs over dit fascinerende land dus blijf ons volgen!