Lekker slapen in Marokko – onze tips

Geplaatst op 20 september 2014 by Lia

1001 nachten in Marokko. Of, in ons geval, een paar weken. We hebben een flinke ronde gedaan en veel gezien en gedaan. In dit blogje deel ik onze slaapplekken in Marokko. Leuk om fotootjes te kijken en misschien heb je er zelf wel iets aan als je ook die kant op gaat. 

In de Sahara in Marokko

In de Sahara in Marokko

We sliepen altijd in de Medina (= oude stad) en dat betekent dat je waarschijnlijk elke nacht wakker wordt van de nabijgelegen moskee (meestal moskeeën) dat oproept voor het ochtendgebed, maar hee, dat hoort bij Marokko. Een ander ding dat misschien wel handig is om te weten over de Medina: alcohol is niet (legaal) beschikbaar binnen de stadsmuren.

Marokko Marrakech riad

Riad Oumaïma

Marrakech

Riad Oumaima – Een supermooie plek midden in de medina van Marrakech. Onze kamer heet Khadija en de kamer had echt iets van een Arabisch sprookje qua inrichting. Het trappetje naar boven maakte het nog leuker. Overdag was het zo warm in Marrakech dat we boven op het dakterras chillden en af en toe naar beneden gingen. Waarom? Nou, daar was de plunge pool! Het ontbijt wordt geserveerd op het dakterras en is prima maar niet heel bijzonder. Oh ja, als je hier gaat slapen, vraag alsjeblieft iemand die je de weg wijst (en betaal die persoon een beetje), want anders vind je de riad echt niet. Geloof ons, wees niet eigenwijs: onvindbaar! Als je het eenmaal weet, vind je ’t wel :) Voor deze tweepersoonskamer met badkamer, airco en ontbijt betaalden we 40 euro per nacht.

marokko marrakech plunge pool

Plunge pool van Riad Oumaïma

Fez

Dar El Yasmine – Dit was de eerste plek waar we sliepen in Marokko en het was gelijk de plaats met het beste ontbijt! Bovendien was gastheer Mo (Big Mo, want er is ook nog een kleine) zo vriendelijk om je altijd een glaasje Marokkaanse thee aan te bieden als je weer terugkwam. Zo kon het zo gebeuren dat je met een andere gasten de halve avond beneden zat te kletsen. Of boven op het relaxte dakterras. Onze kamer was een beetje donker, maar verder dik in orde. Voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer, airco en ontbijt betaalden we 400 Dirham.

De fontein in Dar El Yasmine

De fontein in Dar El Yasmine

In de woestijn (nabij Errachidia)

Via Big Mo van Dar El Yasmine hebben we onze trip naar de woestijn geregeld. We weten helaas niet meer hoe het heet, maar mocht je dat willen doen dan kun je het prima via Dar El Yasmine regelen. Je slaapt in de woestijn waar je per kameel naartoe gaat (ongeveer 1 uur hobbelen) en dan slaap je in een kampement zonder wc, stromend water enz. Kortom, the real deal! Doen dus!

Het kampement in de Sahara

Het kampement in de Sahara

Hobbelend op een kameel

Hobbelend op een kameel

 

 

 

 

 

 

Essaouira

Riad Ocean Medina (voorheen Les Matins Bleus) – In dit kleine leuke kustplaatsje hebben we lekker rondgestruind, vis gegeten en ook heerlijk geslapen met op de achtergrond de ruisende zee. Voorheen heette de riad anders en waren de reviews niet zo goed. De nieuwe eigenaar heeft de riad flink onder handen genomen en wij waren helemaal tevreden. Wij betaalden 320 Dirham voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer en ontbijt. Airco was niet nodig.

Mooie lichte zeekamer in Essaouira

Mooie lichte zeekamer in Essaouira

Chefchaouen

Riad Baraka – Met de uitstraling en aankleding van een boutiquehotel val je helemaal in de boter in Chefchaouen: de prijs is namelijk meer voor backpackers. De jonge Britse eigenaar en zijn moeder hebben deze riad helemaal zelf opgebouwd en ze hebben oog voor detail. Kijk maar naar de deur naar de badkamer. De kamers zijn vrij klein, maar door de bijzondere afwerking is dat helemaal niet erg. Aanrader! Wij betaalden voor onze tweepersoonskamer met badkamer (dus geen ontbijt) 320 Dirham. Airco heb je niet nodig in de bergen.

De deur naar de badkamer, helemaal handgemaakt.

De deur naar de badkamer in Chefchaouen, helemaal handgemaakt.

Meknes

Riad Bab Berdaine – Het was even zoeken in de Medina, maar als je de riad gevonden hebt dan kom je terecht in een oase van rust. We hadden een grote kamer vlak bij het dakterras met prachtig uitzicht over de medina. Op vrijdag, na het vrijdaggebed, kun je dineren in de riad. Wij aten toen een heerlijke tajine. Onze tweepersoonkamer met ontbijt kostte 330 Dirham.

Onze grote diepe kamer

Onze grote kamer in Meknes

Het dakterras in Meknes

Het dakterras in Meknes

 

 

 

 

 

 

 

 

! = onze favoriet

Het is inmiddels al even geleden dat we in Marokko waren dus de prijzen zijn misschien veranderd. In ieder geval heb je zo een richtprijs. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust via een reactie hieronder, een tweet, op Facebook of via mail.

Hier sliepen wij heerlijk in Thailand en in Cambodja