Lekker slapen in Nieuw-Zeeland – onze tips

Geplaatst op 15 oktober 2014 by Lia

Zonsondergang bij Lake Taupo

Zonsondergang bij Lake Taupo

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Nieuw-Zeeland is prachtig! Helaas is het ook een vrij duur land. Vooral de toeristische dingen (entree, tours) zijn prijzig in Kiwiland. Om alles toch een beetje betaalbaar te houden, zit er maar één ding op: bezuinigen op andere dingen, zoals slapen. Ons plan om een camper te huren sneuvelde, omdat het nog steeds winter is. Daarom zijn we per auto van plaats naar plaats gereden alwaar we in hostels sliepen. Hier een overzicht waar je rustig een uiltje kunt knappen.

Rotorua

Rotorua YHA – Na een dag rijden stapten we uit in het regenachtige Rotorua. Bij de receptie van Rotorua YHA werden we te woord gestaan door super aardig meisje en kregen we een ruime kamer met badkamer. De kamer had alle basisbehoeften, maar zag er een beetje uit als een ziekenhuiskamer: zo’n heel brede deur, grote badkamer met beugels om je aan vast te houden enzo. ’s Avonds ontdekten we dat de muren dun waren. Misschien te dun, maar goede oordoppen  doen wonderen. Een kamer met tweepersoonsbed en badkamer kost $ 76,50 voor YHA-leden, $ 85 voor niet-leden.

Je kunt YHA-lid worden voor $ 25 NZD. Met dit lidmaatschap krijg je korting bij alle YHA-hostels wereldwijd, maar ook korting op andere dingen. Lees hier meer over het lidmaatschap.

 

Huka Falls bij Taupo

Huka Falls bij Taupo

Taupo

Taupo YHA – Dit hostel ligt net iets buiten het centrum. Als je wilt gaan hiken (bijvoorbeeld naar de Huka Falls), dan is dit een goede optie aangezien het hostel op de weg naar de Huka Falls ligt. Wij hadden een kamer met twin beds en badkamer voor $ 81 ($ 90 zonder YHA-korting).

Ohakune: badkamer met verwarmingslampen. Fijn!

Ohakune: badkamer met verwarmingslampen. Fijn!

Wat een lekker bedje, mét elektrische deken.

Wat een lekker bedje, mét elektrische deken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ohakune

! Station Lodge – Hier sliepen we in een ‘self contained unit’. Oftewel, een mini-appartement met woonkamer, kitchenette, slaapkamer en badkamer. En het mooiste: het was spiksplinternieuw! Bij de Station Lodge zit ook een verhuurbedrijf voor mountainbikes, ski- and snowboardmateriaal. Handig, want je kunt uit je bed rollen, ski’s huren en gelijk de piste op. De unit was $ 99 per nacht met YHA-korting.

Whangarei

Little Earth Lodge (LEL) – In Whangarei is niet zo heel veel te beleven, maar je kunt er wel goed hiken en (gratis!) de Abbey Caves bezoeken. Als je in Whangarei slaapt, slaap dan hier. Een dorm bestaat maar uit 3 bedden en de bedden zijn fijn! Toen wij er waren, werd het hostel verbouwd dus de faciliteiten zullen alleen maar beter zijn geworden. De keuken en woonkamer zijn ruim en gezellig. De eigenaren Polly en David (UK) zijn schatten. Het is wel lastig om er te komen: lopen is zeker 5km de berg op dus een auto is de beste optie. $ 31 voor een dormbed.

Buiten bij LEL. Rechts staan Polly en David, de eigenaren.

Buiten bij LEL. Rechts staan Polly en David, de eigenaren.

Paihia

Cap’n Bob’s Beachhouse – Dit is een typisch hostel, maar wel eentje met een gezellige (en luxe) keuken en woonkamer. Lia verloor zichzelf in het puzzelen terwijl ik een biertje dronk met de andere mensen. $ 63 voor een double bed (met elektrische deken), zonder badkamer.

Als je van plan bent om veel in hostels in NZ te verblijven, kun je overwegen om ook BBH-lid te worden. Dat is net zoiets als YHA, maar dan voor hostels in Nieuw-Zeeland.

Cap'n Bob's Beachhouse van de buitenkant

Cap’n Bob’s Beachhouse van de buitenkant

Lia en d'r 1000-stukjes-puzzel

Lia en d’r 1000-stukjes-puzzel

 

 

 

 

 

 

 

! = favoriet

Wil je zien waar we nog meer lekker geslapen hebben? Kijk dan hier: Thailand, MarokkoChina en Cambodja.