Lekker slapen in Thailand – onze tips

Geplaatst op 27 juni 2014 by Lia

Thailand. Wie is er nog niet geweest? Ik denk dat bijna iedere backpacker minstens één keer in Thailand is geweest. Voor ons beiden was het de derde keer en het land is nóg toeristischer geworden dan het al was. Maar ja, het eten is er ook nog steeds heerlijk en de eilanden zijn nog steeds prachtig. Dus áls je weer naar Thailand gaat, dan zou je misschien dit als uitzicht kunnen hebben…

koh mak uitzicht

Ons uitzicht op Koh Mak

Bangkok

Stardome Inn – Ontdekt in 2008 en nog steeds een prima optie. Helaas draaien ze niet meer van die geweldige muziek (jaren ’90 boy- en girlbands) als in 2008, maar locatie is top. Een straat parallel aan the famous Khao San Road, maar dan iets rustiger. 500 THB (laag seizoen) voor 2p. kamer met badkamer en aircon.

tuktuk bangkok

In de tuktuk door Bangkok scheuren, blijft leuk!

Koh Mak

Monkey Island Resort – Reisgenoot Ryan (32, USA) zei dat Koh Mak zijn favoriete plaats in Zuidoost Azië was. Dat vonden wij nogal een bewering dus dat wilden we zelf zien. Koh Mak is het kleine broertje van Koh Chang, maar dan veel rustiger en een stuk kleiner. 480 THB (laag seizoen) voor de 2p. hut (type Baboon) met eigen badkamer en fan.

koh mak hutje

Bart voor ons hutje op Koh Mak

Pai

Breeze of Pai – Bart woonde in 2007 een paar maanden in Pai en sinds die tijd adviseert hij iedereen om bij Breeze of Pai te verblijven. Dicht bij de centrale straat, maar net ‘afgelegen’ genoeg om rustig te kunnen slapen. In het laagseizoen was onze  tweepersoonskamer met eigen badkamer en fan 350 Thaise Baht.

Ayutthaya

P.U. Inn – Hier verbleef Bart ook in 2007. Nog steeds een prima go to place, sinds een maand voorzien van een likje verf én je kunt voor 50 Baht gebruikmaken van het naast gelegen zwembad. Toen wij er waren was het 39 graden dus dan wil je wel een duik maken. 500 THB voor een 2p. kamer met eigen badkamer en aircon.

SAM_0917

Mooi roze is niet lelijk in Ayutthaya

Chiang Mai

Ban Wiang Guesthouse – We kwamen ’s avonds vrij laat aan in Chiang Mai en onze eerste keus Awanahouse zat al vol. In dezelfde straat (wel een stukje lopen) zit het grote maar zeer rustige Ban Wiang Guesthouse. Aardige eigenaresse, goed beveiligd en goede service. 450 THB voor een 2p. kamer met aircon en eigen badkamer.

Koh Samui

Waar moet je vooral NIET heen: Free House – Wij hebben hier zelf niet geslapen, maar twee meiden waar we mee gereisd hebben, zijn hier midden in de nacht verrast door een ongewenste bezoeker die op zoek was naar hun geld. Hij was door het raam naar binnen geklommen terwijl ze sliepen. Bij het uitchecken deed de eigenaresse heel vervelend en de meiden hadden de indruk dat zij meer van de beroving wist. De meiden gingen naar een naastgelegen resort en daar waren de dag ervoor 4 jongens aangekomen die precies hetzelfde hadden meegemaakt bij Free House. Dus: spread the word en ga niet naar Free House op Koh Samui! Edit: de negatieve reviews op TripAdvisor over Free House worden telkens weggehaald dus laat je niet leiden door mooie praatjes.

Zie ook onze tips om lekker te slapen in Cambodja, in Marokko en in China. Andere blogs over Thailand: