’n Middagje Devonport

Geplaatst op 8 oktober 2014 by Lia

Devonport staat vol met dit soort koloniale huizen

Devonport staat vol met dit soort koloniale huizen

Na enkele dagen minder weer was het gisteren een prachtige dag in Auckland. Vrij impulsief (= zonder water en reisgids, met laarzen-met-hak) besloot ik op de ferry naar Devonport te stappen. Devonport is een suburb van Auckland, gelegen op een schiereiland. Stiekem hoopte ik natuurlijk Devonports bekendste inwoner, de razend populaire zangeres Lorde, tegen te komen. Ze zingt dat ze niet trots op haar adres is. Als ik haar was, zou ik dat toch wel zijn: Wat een leuke buurt! Dus ben je in Auckland, steek voor een middag het water over en geniet!

Voor $ 11,50 kun je bij de Ferry Terminal van Auckland een retourticket voor de ferry kopen. De ferry vertrekt ieder half uur en het tochtje duurt een klein kwartier. Dat kwartier is zo voorbij aangezien je waarschijnlijk volop bezig bent met het maken van prachtige foto’s van Auckland’s skyline en haven. Alleen daarom moet je gewoon al een keer met de ferry het water op.

Skyline van Auckland met de haven

Skyline van Auckland met de haven

Mount Victoria

Als je aan wal bent in Devonport, ga dan richting Mount Victoria. Vanaf de ferry naar de berg is het ongeveer 15 minuten lopen. Dan nog een kleine klim naar de top (10 minuten) over geasfalteerd pad. Die 10 minuten naar boven zijn het absoluut waard: wat een fantastisch uitzicht!

Panoramafoto vanaf Mount Victoria

Panoramafoto vanaf Mount Victoria

Het strand

Het is nu nog lente, maar als je Devonport in de zomer bezoekt dan is het strand een aanrader. Het is een smal strand met (alweer) een prachtig uitzicht. Zit je liever in de schaduw, dan kan dat in het gras. Vanaf het strand loop je zo het ‘centrum’ van Devonport in met winkels en restaurantjes.

Maori beeld op Mount Victoria

Maori beeld op Mount Victoria

Oh ja, houd eb en vloed even in de gaten op het strand in Devonport :)

Oh ja, houd eb en vloed even in de gaten op het strand in Devonport :)

 

 

 

 

 

 

 

Het stadje

Na je wandeling heb je wel een lekker drankje verdiend. In de (na-) middag zit je lekker in het zonnetje bij Bette’s en The Patriot. Je kunt natuurlijk ook naar de supermarkt gaan om eten en drinken te kopen voor op het strand. Verder zijn er nog wat souvenirwinkels en de standaardwinkels (bakkerij enz.) In welk seizoen je ook in Auckland bent, probeer Devonport te bezoeken op een mooie dag. Zo ben je verzekerd van de mooie skylinefoto’s en kun je lekker van het strand genieten.

Indrukwekkend grote boom

Indrukwekkend grote boom

Chique huizen in Devonport

Chique huizen in Devonport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer over Nieuw-Zeeland lezen? Bekijk dan deze blogs eens: