Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Onze favoriete Australische gerechten | a world of food

Onze favoriete Australische gerechten

Geplaatst op 5 januari 2016 by Lia

Inmiddels wonen we al dik een jaar in Australië. Niet gek dat we dus ook al wat favoriete Australische gerechten hebben. Veel van deze gerechten zien hier al voorbijgekomen als recept, ook drie niet.

Bietjesrisotto!

Bietjesrisotto!

Kangoeroe sanga

Een broodje kangoeroevlees. Het klinkt heel simpel, maar dat is het niet echt omdat kangoeroevlees heel erg lang moet stoven voordat het écht lekker is. Australiërs zijn meer van het snel-op-de-barbecue-en-eten-maar dus ze eten maar weinig kangoeroe. Ons recept vind je hier.

Lia met haar Sanga Roo (Aussie voor Sandwich met kangoeroevlees)

Lia met haar Sanga Roo

Chicken parmi

Aussies hebben hun eigen taaltje dus op de kaart heet dit gerecht Chicken Parmigiana, in de volksmond Chicken parmi. Het is gebaseerd op het Italiaanse Parmigiana (goh, die zag je niet aankomen hè?) en bestaat uit een kippenborst of kipschnitzel met daarop een dikke laag kaas en tomatensaus. Niet zo gezond dus, wel lekker! Ik (Lia) at het voor het eerst na onze allereerste hike in Australië. Daar is een chicken parmi perfect voor, want het vult errug goed, haha!

Chicken parmi

Chicken parmi

Bietjesrisotto

Australiërs zijn hooked on van rode bietjes. Ze knallen het echt overal op, in of bij van alles: Salades, hamburgers, pasta, visgerechten.. In Nederland waren we beiden niet echt groot fan van rode bieten, maar deze bietjesrisotto is inmiddels een echte favoriet in huize LiBa. Toen mijn zusje, een echte pastafan, in Australië was, was ze ook gelijk om toen Bart dit klaarmaakte. Ons recept vind je hier.

Risotto met rode bietjes

Risotto met rode bietjes

TimTams

Hmm, nee dit is geen gerecht maar wel typisch Australisch (en met chocolade dus lekker!): TimTams! Geen idee wanneer we ze voor het eerst aten, maar we waren gelijk om. Op onze roadtrips dienen deze koekjes als ontbijt als we nog hard op zoek zijn naar een plek om te ontbijten. Ongezond, maar hee, het is vakantie. En toen ik een paar familieverpakkingen mee naar NL had genomen, waren die ook in een vloek en zucht op.

Jeej, TimTams

Jeej, TimTams

Hartige taartjes – a pie

Waar wij in Nederland onderweg altijd een broodje eten (gekocht of zelfgemaakt), eten ze down under vooral pies. Voornamelijk hartig dus met rundvlees, kip en/of groenten erin. Bart is wel fan, ik niet zo. Maar het is beter dan de alternatieven voor zo’n pie shop: McDonalds, Subway of Hungry Jack’s (=Burger King).

Een pie voor onderweg

Een pie voor onderweg

Andere blogs over Australisch eten: