Onze favoriete hikes in/rondom Sydney #2

Geplaatst op 15 januari 2016 by Lia

Als het even kan, gaan we in het weekend hiken. Dat kan overal in en om Sydney bijvoorbeeld in één van de vele nationale parken. Na bijna een jaar in Sydney hebben we wel een aantal favoriete routes. Aan één blog hadden we niet voldoende dus hier is deel 2!

Aus NSW Katoomba blue mountains three sisters

The Three Sisters in de Blue Mountains

Giant stairway | Blue Mountains

Om maar gelijk met de heftigste te beginnen… dat is deze. Want: giant stairway. Dat zegt genoeg :) Je gaat een heel stuk naar beneden door regenwoud, langs watervallen en uiteindelijk moet je dus omhoog. Honderden treden, maar wat voel je je een baas als je eindelijk boven bent! Het is vlakbij Katoomba waar ook de beroemde Three Sisters zijn dus die kun je ook gelijk even zien.

Route: Leura cascades, giant stairway, Prince Henry walk. Zeker 8 kilometer.

Aus NSW Blue mountains giant stairway

Het begin (of einde) van de Giant Stairway

Mount Wondabyne | Brisbane Water National Park

Dit is een lange en veelal vol in de zon. Prima voor in de winter toen wij ‘m deden, maar niet voor in de zomer. De klim naar de top van Mount Wondabyne is goed te doen en je krijgt er prachtig uitzicht voor terug (zie hieronder).

Route: Staples Lookout, Patonga, Mount Wondabyne. Ongeveer 13 kilometer.

Aus NSW Brisbane Water NP Bart

Bart op Mount Wondabyne

Ku-ring-gai Chase National Park

Deze hike is vrij lang, maar goed te doen. Langs het water, door/langs mangrove, lekker gevarieerd. Om het park in te mogen, betaal je 11 dollar entree.

Route: Sfinx memorial track, warrimoo track, Bobbin head track. Ongeveer 10 kilometer. Meer info hier.

Dit zijn adviesroutes. Als je één van deze hikes gaat doen, dan adviseren we je altijd even op internet naar actuele informatie te kijken en om de walking map te printen. De andere blog met onze favoriete hikes vind je hier.