Op de markt in… Adelaide

Geplaatst op 6 september 2014 by Lia

De vaste lezers weten het allang: wij zijn fan van markten. Groot was dan ook onze blijdschap toen we de Central Market in Adelaide ontdekte! Lekker brood, vers fruit en verse groenten voor mooie prijzen en een fantastisch food court… op 15 minuten lopen van ons huis! In deze blog zie je waar wij elke week onze dosis vitaminen en heerlijkheden kopen.

Ja, kijk maar even goed. Het zijn echt potten vol met DROP!

Ja, kijk maar even goed. Het zijn echt potten vol met DROP!

 

Wij zijn natuurlijk niet naar Australië gegaan om hier (dure) drop te eten. Wel leuk om te zien dat het hier verkocht wordt. Vooraf waren we een beetje bang dat we lekker bruin brood moesten missen, maar dat hebben we ook op de Central Market gevonden. Jeej!

Adelaide Central Market kaas

Ook de Nederlandse kaas (middelste plank) is goed vertegenwoordigd Down Under.

Kaaskoppen

We zijn allebei ook grote liefhebbers van kaas: Nederlands, Frans, Spaans, we eten het allemaal! Gelukkig zijn onze landgenoten ook fan van kaas dus er is genoeg lekkers te verkrijgen: Old Amsterdam, Goudse kaas, gorgonzola of een blauwe Franse schimmelkaas. En dan op een regenachtige zaterdagmiddag (die we helaas veel gehad hebben) een kaasplankje maken en smullen maar! Dat deden we in Rotterdam en daar gaan we hier gewoon mee verder.

Eén van de gangpaden van de Central Market

Eén van de gangpaden van de Central Market

Groente en fruit

Groente en fruit

 

 

 

 

 

 

 

Food court

Bart had de Central Market al in zijn eerste week ontdekt. Ik ontdekte echter nog iets anders waar we heel blij mee zijn: een food court vol met Aziatisch eten. Te vergelijken met de hawker stalls in Singapore. Het is alleen overdag open dus geschikt om te lunchen. Verse sushi, Vietnamese noodles, Chinese sizzling pork, you name it and it’s there.

Food court bij Adelaide Central Market

Food court bij Adelaide Central Market

Adelaide Central Market banh mi

Mr. Banh Mi Bart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chinatown

Naast de Central Market zit Adelaide’s Chinatown. Chinatown is overigens een breed begrip, er zitten ook Koreaanse, Vietnamese en andere Aziatische restaurants. Bart at er bijvoorbeeld Vietnamese Banh Mi. De omgeving van de Central Market is sowieso een aanrader als je in Adelaide bent. Vooral in Gouger Street zitten veel leuke restaurants en café’s. Als we niet in de food court eindigen voor een lunch, dan zijn we na het inkopen doen te vinden op een terrasje in Gouger Street. Bart voor zijn dagelijkse koffie-inname (we hebben thuis geen koffiemachine) en ik met mijn onafscheidelijke bak thee. Of… iets zoets zoals deze huge chocolade-caramel-milkshake.

 

Adelaide Central Market milkshake

En dan zing ik: ‘My milkshake brings all the boys in the yard..’ :)

Adelaide Central Market koffie

Bart, koffie en de ingang van de Central Market (achter Bart).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot de volgende keer op de markt! 

We waren eerder op de markt in Melbourne, Kuala Lumpur, Phnom Penh, Fez en natuurlijk in Rotterdam. Heb je vragen, wil je iets leuks vertellen of gewoon zomaar iets zeggen? Leuk! Dat kan hieronder in een reactie, via Twitter of Facebook. Of per mail