Op de markt in… Amman, Jordanië

Geplaatst op 1 april 2014 by Lia

  P1040533

Omdat Bart en ik het beiden leuk vinden om op reis over lokale markten te struinen, én omdat je er vaak de leukste dingen aantreft en meemaakt, wordt ‘Op de markt in….’ een terugkerend element op a world of food. De eerste ‘Op de markt in…’ is in Amman, Jordanië.

Wat kun je verwachten van een lokale markt in Jordanië? Eerlijk gezegd had ik (Lia) niet echt een idee wat ik daarvan kon verwachten. In ieder geval had ik al bedacht dat ik er geen varkensvlees aantreffen. Dat klopte ook. Ik had niet gedacht dat ik er oude agenda’s of kippen in een klein kooitje aan zou treffen…

In 2010 was ik met vier vriendinnen in Jordanië. De Dode zee, de Wadi Rum woestijn en natuurlijk Petra stonden bovenaan op onze to do list. Onze chauffeur Mohammad (door ons liefkozend Kees genoemd) kwam met het idee om ook de lokale markt in Amman te bezoeken. Dat leek ons wel wat en zo geschiedde.

markt amman kruiden

Allerlei heerlijke noten

In een islamitisch land trokken wij jonge Nederlandse meiden redelijk veel bekijks, maar op de markt waren wij het die onze ogen uit keken. Ontelbare kraampjes met kruiden, noten, groente en fruit, maar ook kraampjes met vlees en vis. Het onderstaande (een schapenkop in de vitrine) was eerder regel dan uitzondering.

markt amman schaap

In de vitrine op de markt in Amman: schapenkop

Hm. Sommigen van ons konden daar iets beter tegen dan de ander. Ook de kippen op de markt vielen ons op. Uiteraard troffen we ook grappige dingen aan. Op het moment van ons bezoek was het november 2010, maar er was een marktkoopman die doodleuk agenda’s uit 2008 verkocht. Toen we vroegen waarom, zei hij heel simpel: waarom niet? Haha!

markt amman kippen

Kippen op de markt

Volgende keer: Op de markt in…. onze voormalige woonplaats Rotterdam.

Andere markten die we hebben bezocht: