Op de markt in… Kuala Lumpur, Maleisië

Geplaatst op 27 april 2014 by Bart

Maleisie KL markt kuala peper

Spice it up!

Kuala Lumpur! De fusion stad van Azië. Hier lijkt oost en west echt bij elkaar te komen. Hoge wolkenkrabbers staan naast kleine huisjes en Porsches en BMW’s proberen uit alle macht de scootertjes in te halen… vaak zonder succes. Een echte ‘meltingpot’ waar alles samenkomt en dan weet je… je moet naar de markt.

Het was even zoeken naar de Chow Kit market in KL. Wat bleek: als je de stroom mensen volgt, kom je er vanzelf. Een echte Aziatische markt waar alles wat nog kan bewegen ook daadwerkelijk nog beweegt en de kleuren je van alle kanten tegemoet schieten.

Kuala KL markt zwart ei 1000 jaar ei

1000 jaren ei – het is lekkerder dan het eruit ziet

Kuala KL gedroogde vis markt

Heel veel gedroogde visjes

Levende vis

Van eieren die honderd dagen in de as gelegen hebben (overigens best een aanrader ondanks de mindere geur) tot kleine gedroogde visjes. Alles is uitgestald en wordt te pas en te onpas betast en beroken. Het komt er op deze markt op neer dat het beste eigenlijk nog steeds niet goed genoeg is, misschien heeft de buurman het nog beter. De vis ligt nog levend in de bakken en runderschenkels zijn van dezelfde dag.

Kuala KL markt poten

Hmm…

Kuala KL markt vis

Levende vis

Natuurlijk zijn sommige dingen wat vreemd voor onze westerse ogen (en neus), maar je kunt niet anders dan waarderen dat ze hier voor verse, mooie producten gaan en dat alle religies door elkaar lopen op dezelfde markt is ook mooi om te zien. Het geeft je een gevoel dat je hier zelf ook best je boodschappen kunt doen. Een mooie rundertong is immers nooit ver weg en heb je een keer zin in een prachtige garnaal dan ga je gewoon de hoek om.

Misschien waren onze slippertjes niet het beste schoeisel om de markt mee te verkennen maar een top ervaring was het zeker. Een echte weerspiegeling van deze geweldige stad: Multi-culti, modern maar toch traditioneel en met een geweldige passie voor lekker eten.

Kuala KL markt koeienhoofd

Hier moet je tegen kunnen

We waren ook op de markt in: