Op de markt in… Parramatta, Australië

Geplaatst op 1 april 2015 by Lia

Het is alweer even geleden dat we ergens op de markt waren (dit was de laatste) dus hoog tijd voor een nieuwe. Dit keer zelfs eentje waar we elke week wel even komen, omdat het op loopafstand voor ons is. Welkom op de markt in… Parramatta in New South Wales, Australië.

Aus Parramatta NSW markt

Op de markt in… Parramatta

Dit is een markt met alleen maar lokale producten: vlees van een nabijgelegen boerderij, groente en fruit van lokale boeren, lokaal gebakken brood en zoetigheid enzovoort. Het is dus niet per se goedkoop, wel gezellig. Parramatta Council (zeg maar de gemeente Parramatta) zorgt iedere week voor parasols en tafels met stoelen. Ook is er elke week muziek dus er hangt een gezellig sfeertje op de Parramatta Farmers Market.

Aus Parramatta NSW markt 4

Rond lunchtijd kun je lekkere verse lunches halen

Aus Parramatta NSW markt 3

Plantjes, live muziek, lekker zonnetje…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lekker brood
Vaak gaan we naar deze markt voor de gezelligheid en niet eens om veel dingen te kopen. Wat we hier wel kopen, zijn planten en brood. Het is tot nu toe niet makkelijk geweest om lekker brood in Australië te vinden. Ze eten hier vooral veel toast (wit brood uit een broodrooster), dus lekker bruin (volkoren) brood is hier een speld in de hooiberg. En ja, we willen natuurlijk wel lekkere bammetjes eten dus na veel uitproberen en proeven hebben we op deze markt en bij een bakkerij in Redfern (waar ik werk) lekker bruin brood gevonden. Zo wordt onze lunch nog een groter feest!

Aus Parramatta NSW markt brood

Broodstalletje op de markt

Vertier op de Parramatta Farmers Market
Verder kun je op de Parramatta Farmers Market tafeltennissen, schaken op zo’n groot schaakbord op de grond en in het water spelen. Huh? Yes, zie hieronder. Dit wordt vooral door kinderen gedaan en is heerlijk om naar te kijken. Nee jongens, ik heb nog geen klapperende eierstokken maar het is gewoon leuk om die spelende kindjes te zien rondrennen.

Aus Parramatta NSW markt 2

Schattig jongetje bij de fontein

Links op de foto zie je een rood bord. Daarachter wordt het nieuwe restaurant van Jamie Oliver gebouwd dus over een paar maanden kunnen we daar lekker gaan snoepen.

Deze week waren we in Melbourne en gingen we uiteraard weer even naar de markt daar. Volgende week zijn we weer even terug in Adelaide dus we gaan naar onze grote favoriet, de Central Market. Andere markten die we hebben bezocht: Phnom Penh (Cambodja), Fez (Marokko), Kuala Lumpur (Maleisië) en Amman (Jordanië).