Recept: Caspers knoflooksaus

Geplaatst op 29 januari 2015 by Bart

Knoflooksaus: een teentje is genoeg. Meer mag altijd :)

Knoflooksaus: een teentje is genoeg. Meer mag altijd :)

Eén van mijn beste vrienden, Casper, is beroemd en berucht in zijn directe omgeving. Telkens als er een barbecue, gourmet, fondue of etentje gepland wordt verschijnt er bij iedereen een gulle glimlach op het gezicht. Iedereen weet namelijk dat er dan vaak een geweldige, heerlijke, simpele (en vrij gezonde) knoflooksaus geserveerd wordt. Een saus die in de loop der jaren geperfectioneerd is en zijn naam de volgende dag eer aan doet! Dat maakt hem, naast beroemd, ook zeer berucht….

Het geheim van deze saus is niet zo zeer de samenstelling, die wordt vaak door mensen gekopiëerd en toch smaakt ze (deze saus spreken we in de vrouwelijke vorm aan!) dan niet hetzelfde. Het geheim zit hem in het ‘intrekken’. De meester zelf is hier van overtuigd en deelde deze kennis ooit met ons. Maak deze saus een dag van tevoren, laat hem rustig ‘intrekken’ en je weet niet wat je meemaakt.

Ingrediënten

  • Verse magere yoghurt (van goede kwaliteit)
  • Mayonaise (liefst zelf gemaakt maar ga anders voor een goede kwaliteit)
  • 1 teentje knoflook
  • Worchestersaus
  • Gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Neem een grote kom en voeg hier drie eetlepels mayonaisse en ongeveer tweemaal zoveel yoghurt aan toe. Voeg één eetlepel olijfolie toe en roer dit flink door elkaar met een garde.

Hak vervolgens het teentje knoflook fijn en voeg het aan een vijzel toe. Stamp het teentje knoflook, met behulp van een klein beetje zout, tot een mooie pasta. Voeg dit aan de saus toe en roer het opnieuw goed door.

Voeg nu een theelepel worchestersaus toe en een eetlepel gedroogde oregano. Proef! Voeg zout en peper naar eigen smaak toe en dek de saus af.

Deze saus heeft niet eerst in de koelkast gestaan

Dit sausje is niet ingetrokken (zie hieronder). Als ‘ie wel ingetrokken is, is de saus nog lekkerder!

Laat hem nu minimaal 8 uur in een koelkast ‘intrekken’. Voeg vlak voor het serveren een klein beetje olijfolie toe en schep de saus voorzichtig om.

Smakelijk weekend!

Ander recept voor een saus: