Recept: Pastasalade met blauwe kaas en passievrucht

Geplaatst op 30 juli 2015 by Lia

Pastasalade met blauwe kaas en passievrucht :)

Pastasalade met blauwe kaas en passievrucht :)

Deze maand is Bart veel op reis dus ben ik alleen in Sydney. Niet zo gezellig en helaas ben ik dan ook niet echt gemotiveerd om (uitgebreid) voor mezelf te koken. Toch heb ik soms mijn momenten, zoals vorige week. Ik zag bij een kookprogramma een salade met vijgen en blauwe kaas voorbijkomen. Die twee ingrediënten vind ik beide lekker dus ging ik naar de winkel. Helaas is het hier (nog) geen vijgenseizoen dus moest ik iets anders gebruiken. Iets zoets en iets fris. Het werd passievrucht!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 passievruchten
  • zakje gemengde sla
  • 100 gram blauwe kaas (Gorgonzola, Danish Blue)
  • 100 gram pasta
  • peper en zout
Passievrucht (en de gorgonzola)

Passievrucht (en de gorgonzola)

Dressing

  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico
  • 1 theelepel port

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals je normaliter pasta kookt. Als de pasta beetgaar is, pak je een vergiet erbij. Afgieten maar! Laat de pasta in het vergiet liggen, zodat het af kan koelen. Ondertussen snijd je de kaas in blokjes. De passievruchten kun je ook alvast door midden snijden.

Als de pasta afgekoeld is, kun je die in de slakom doen. Bij mij was de pasta nog niet voldoende afgekoeld dus spoelde ik de pasta in het vergiet af met koud water. Tja, ik ben nu eenmaal ongeduldig als ik honger heb :) Als je dat doet, wel weer even goed afgieten want natte pasta is niet lekker.

 

Bijna klaar! Alleen nog de passievrucht...

Bijna klaar! Alleen nog de passievrucht…

Bovenop de pasta komt de sla. Daar strooi je de blokjes kaas overheen en tot slot lepel je de passievruchten uit en verspreid het vruchtvlees over de salade. (Maak een foto om naar ons te sturen) Mix alles door elkaar en proef of je nog wat peper en zout moet toevoegen.

Tot slot maak je de dressing in een klein bakje: alles bij elkaar en even roeren. Dat kan over de pastasalade en you’re ready to eat!

Smakelijk weekend!

Andere salades: