Recept: Pittige geroosterde paprikasoep

Geplaatst op 20 november 2015 by Lia

Recept PaprikasoepWauw! Afgelopen week lazen wij op een Nederlandse website dat het ‘voedingcentrum’ in Nederland tegenwoordig aanbeveelt om 200 gram groente te eten, per dag! Maar hoe je het ook wend of keert, 200 gram, is eigenlijk wel veel. Zo maar 200 gram boontjes in je eentje wegtikken is een uitdaging.

Maar laat nu een geweldig Mexicaans gerecht de ideale oplossing zijn voor dit probleem. Geroosterde, pittige paprikasoep. Echt een gezonde topper die snel, makkelijk en voedzaam is.

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 3 rode Spaanse chilipepers
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • Geroosterd paprikapoeder
  • Cayennepeper
  • Vers koriander
  • Sour Cream
  • Roomboter

Bereidingswijze

Voor het begin heb je één van de volgende drie dingen nodig. Een barbecue, een gasfornuis of een gasbrander. Doel is om de paprika’s, de chilipepers en de tomaat zwart te blakeren. Wees niet bang, dit is echt geweldig! Zet je gasfornuis of barbecue aan en blaker alle paprika’s, chili’s en tomaten tot ze aan alle kanten zwart kleuren.

SAM_5131

Leg de groenten apart en hak de knoflook en ui fijn. Zet een grote soeppan op, met een klontje boter, een middelhoog vuur en fruit dit rustig aan. Hak ondertussen alle geroosterde groenten in grove stukken maar zorg ervoor dat je de pitten uit de paprika’s verwijderd.

Recept Paprikasoep

Voeg nu twee theelepels paprikapoeder en een halve theelepel cayennepeper toe aan de pan en roer dit goed. Voeg vrijwel meteen alle geroosterde groenten toe. Zet het vuur hoger en roer goed.

Voeg nu de kippenbouillon toe tot alle groenten net onder staan. Breng dit aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten op een laag vuur doorkoken.

Na een half uur kun je met een vork kijken of alles gaar genoeg is. Valt alles uit elkaar? Dan weet je dat je een mooie soep kunt maken. Pak je staafmixer (of blender) en pureer het geheel tot een mooie, gladde, dikke soep! Proef dit maar eens! Wauw!

Recept Paprikasoep

Voeg nu naar smaak zout toe en hak een hand vol koriander fijn. Voeg ook dit toe en laat het nog vijf minuten op een laag vuur staan. Voeg op het laatst een klein klontje boter toe en roer dit door de soep en serveer het met een lekkere dikke klodder sour cream.

Smakelijk weekend!