Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Recept: Vietnamese vispakketjes | a world of food

Recept: Vietnamese vispakketjes

Geplaatst op 24 april 2014 by Bart

“Vanaf de eerste stappen die wij samen in dit land zetten wisten we dat ons leven veranderd was. Ons oude leven zou nooit meer goed genoeg zijn. Waarom? De mensen, de geuren, de smaken. Je zou willen dat je huis niet meer hier is maar hier 8000 kilometer verderop.” (Graham Greene, the Quiet American, 1955)

P1010277

Hoi Ahn is absoluut een aanrader. Ondanks de vele toeristen en de honderden kledingwinkeltjes ademt het stadje authenticiteit. Vooral ook omdat het eten hier werkelijk fenomenaal is. De vis springt hier bijna uit de zee op je bord en wat de Vietnamezen er vervolgens mee doen is geweldig. Dit uiterst simpele recept is een supervoorbeeld van de simpele maar fantastische Vietnamese keuken.

Het mooiste effect krijg je door de vispakketjes in de authentieke bananenbladeren te verpakken maar mocht je die niet hebben dan voldoet een pakketje van aluminiumfolie ook prima.

  • Mooie witvis filet (neem wat vers is bij de visboer)
  • 4 grote tenen knoflook
  • 1 grote witte ui
  • 1 duim gember
  • 3 eetlepels vissaus (nam pla)
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 5 eetlepels arachide olie
  • ½ theelepel chinese fivespice poeder
  • Wortel
  • Prei
  • Handvol verse koriander
  • Verse bosui

Stop de knoflook, uit, gember, vissaus en suiker in een grote mengbeker en maak er met de staafmixer een gladde saus van. Je mag ook wat ingrediënten apart houden zodat je een wat grovere saus kunt maken. Voeg de sojasaus en arachideolie al mengend toe.

DIGITAL CAMERA

Laat een koekenpan warm worden en strooi hier de fivespice poeder in tot deze geurt. Voeg dit toe aan de saus. Maak van de bananenbladeren pakketjes met een filetje van witvis en garnalen. Voeg ook wat vers gesneden groente zoals prei en wortel toe.

DIGITAL CAMERA

Voeg een goede hoeveelheid saus toe en sluit de pakketjes goed af. Gaar de vis ongeveer 15 minuutjes op de bbq of in de oven.

Maak de pakketjes aan tafel open en strooi hier wat vers gehakte koriander en gesneden bosuitjes toe.  Serveer het met rijst en geniet… van je nieuwe huis.

Smakelijk Weekend!