Recept: Zachtgegaarde Thaise varkenscurry

Geplaatst op 13 augustus 2015 by Bart

Een maand geleden waren Lia en ik in Singapore. Volgens ons beiden één van de beste landen ter wereld om te eten. Het allerbeste uit Zuidoost-Azië, China, India wordt hier samengebracht en het maakt eigenlijk niet uit waar je die dag zin in hebt. Zo had Lia tijdens de lunch zin in een lekkere Thaise curry. Geen probleem! En lekker! Dat bracht ons op een idee.

Recept Thais curry pasta

Smullen maar!

Thais eten staat over het algemeen bekend als snel, vers en pittig. Dat is absoluut waar maar sommige van de beste gerechten in Thailand vergen iets meer aandacht. Geef je het die aandacht dan eindig je wel met het aller-, allerlekkerste!

Je kunt voor dit gerecht uiteraard een currypasta van de toko gebruiken. Zeer zeker niks mis mee. Heb je echter wat meer tijd maak de currypasta dan een keer zelf. Het recept vind je hier!

Ingrediënten

  • 500 gram varkensnek
  • 1 wortel
  • 1 bloemkool
  • Rode currypasta
  • 250 ml light kokosmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • Sesampasta
  • Knoflook
  • Gember
  • Chilipepers
  • Sjalot
  • Kaffir limoenblaadjes
  • 1 limoengras
  • Thaise vissaus
  • Oestersaus
  • 2 lente uitjes
  • Verse koriander

Bereidingswijze

Snij de varkensnek in stukken en bak ze in de wok mooi bruin. Hak vervolgens 6 tenen knoflook, een flinke knop gember en een chili fijn en voeg dit aan het geheel toe. Voeg nu een volle eetlepel currypasta toe en wok dit voor 30 seconden tot het geurt. Voeg twee eetlepels vissaus toe en de kippenbouillon en breng het aan de kook.

Recept Thais curry pasta groente

Klaar om in de pan te gaan

Zet vervolgens het vuur zo laag mogelijk, en voeg de kaffir limoenblaadjes en de lemongras toe. Dek de wok af en laat het zachtjes pruttelen voor ongeveer twee à drie uurtjes. Het vlees moet makkelijk uit elkaar vallen maar het moet geen draadjesvlees worden.

Haal na een paar uur het vlees uit de pan. Zet het vuur hoger en kook de saus in. Het moet een lekkere dikke substantie worden, bijna stroperig.

Recept Thais curry pasta panHaal die saus nu uit de pan en maak de wok schoon. Zet het op het vuur en wacht tot hij opnieuw bloedheet is. Voeg nu 1 teentje knoflook en een klein beetje gember toe aan de wok met een eetlepel olie en wok voor 30 seconden. Voeg één theelepel rode currypasta toe en roer goed. Voeg nu beetje bij beetje de kokosmelk toe. Laat dit langzaam aan de kook komen terwijl je bloemkool en wortel in stukjes hakt. Voeg ook deze toe en kook ongeveer vijf minuten mee.

 

Voeg nu de ingekookte saus aan de curry toe en proef! Voeg één eetlepel oestersaus toe en eventueel wat vissaus en suiker. Maak de curry af met vers gehakte koriander en lente-ui en serveer met verse Pandanrijst

Smakelijk weekend!

Andere Thaise recepten van onze hand: