Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Recept: Zoete Aziatische roti pannenkoekjes | a world of food

Recept: Zoete Aziatische roti pannenkoekjes

Geplaatst op 14 juli 2014 by Bart

SAM_0930We zijn al weer een tijdje in Australië maar wie denkt dat je hier alleen maar Ozzie Food kunt eten heeft het mis. Dit is één van de meest multiculturele landen op aarde en dat merk je aan de enorme diversiteit van mensen hier. Al die verschillende culturen hebben allemaal hun eigen culinaire tradities en aangezien bijna alles verkrijgbaar is wordt je op iedere hoek van de straat geïnspireerd. Het deed ons al gauw terugdenken aan een straatverkoopster in Ayuthaya, Thailand. Zij maakte naast fantastische sateh ook heerlijke Roti Pannenkoekjes met gecondenseerde melk. Lia vond die nogal lekker en aangezien wij vonden dat het tijd werd voor een simpel, lekker nagerecht dachten we…. Roti Pannenkoekjes!

Ingrediënten:

  • 3 kopjes zelfrijzend bakmeel
  • Beetje zout
  • Witte suiker
  • 1 ei
  • kopje melk
  • Plantaardige olie
  • Boter
  • 1 banaan
  • Blikje gecondenseerde melk

Het leuke is dat dit niet echt een pannenkoek is maar eigenlijk meer een plat broodje. Je begint met het mixen van de bloem, 1 theelepel zout en 1 eetlepel suiker. Voeg nu, in het midden, het ei en een eetlepel melk toe. Voeg nu 1 à 2 kopjes water toe en begin dit te mengen.

SAM_0929

De kunst is om een mooi elastisch deeg te maken. Kneed het balletje vervolgens voor ongeveer 5 minuten, dek het af en leg het opzij.

Na ongeveer 20/30 minuten zou het deeg goed gerust moeten zijn en kun je het gaan uitrollen. Rol het deeg eerst uit tot een lange sliert en verdeel deze in ongeveer 12 tot 15 gelijke porties. Die porties ga je vervolgens met een deegroller zo dun mogelijk uitrollen. Het beste resultaat is eigenlijk een deeg waar je bijna doorheen kunt kijken. Natuurlijk kun je ook de traditionele manier van uitrollen proberen door het deeg snel in rondjes te bewegen met één hand. Als je dat lukt moet je zeker een bericht achterlaten en vertellen hoe je dat gedaan hebt!

SAM_0926

Verhit nu een koekenpan en voeg hier anderhalve eetlepel olie aan toe. Bak de roti pannenkoekjes aan beide kanten mooi bruin op een middelhoog vuur. Zet vervolgens het vuur uit, snij een paar plakjes banaan en hussel deze door een eetlepel gecondenseerde melk. Leg dit in het midden van de roti pannenkoek en vouw de roti tweemaal dubbel. Laat hem nog een paar minuten op een laag vuur warmen.

Serveer hem traditioneel in vetvrij papier of op een bord met wat warme chocoladesaus.

Eet smakelijk!