Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/6/9/f/aworldoffood.nl/httpd.www/wp-includes/load.php on line 651 Recept: Zonnig ontbijt met muesli en mango/banaan yoghurt | a world of food

Recept: Zonnig ontbijt met muesli en mango/banaan yoghurt

Geplaatst op 16 april 2015 by Lia

recept ontbijt muesli fruit yoghurt 3

Een gezond en makkelijk ontbijt voor doordeweeks

Het viel ons op dat we nog niet zo heel veel ontbijtrecepten online hebben staan. Nou, daar moeten we dan maar eens iets aan doen. Vandaag een zonnig geel ontbijtje met mango/banaan yoghurt en muesli. Gezond, vult goed, makkelijk te maken en vooral lekker! Perfect om doordeweeks te maken met vers fruit en muesli.

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 100 gram muesli
  • 1 eetlepel honing
  • een 3/4 gevulde mok yoghurt

Bereidingswijze

Een 3/4 gevulde mok yoghurt? Jep. Dan weet je gelijk dat het weer terug in de mok kan om het op te eten. Doe de yoghurt, mango en banaan in de blender. Blend alles tot je mooi gladde yoghurt hebt. Schenk het dan terug in je mok. Er blijft altijd wat yoghurt achter in de blender dus met die 3/4 zit je goed.

recept ontbijt muesli fruit yoghurt

Een gladde fruityoghurt als basis voor je ontbijt

Je kunt het ook zo al eten, maar ik vind het net iets lekkerder met muesli. Wat voor muesli je hebt, maakt niet zoveel uit. Ik heb nu een mix van muesli met droog fruit en muesli met noten (van Aldi Australia). De muesli kun je op de yoghurt gooien. Omdat die lekker dik is, blijft de muesli zo mooi liggen als op de foto. Als laatste nog een eetlepeltje honing bovenop en smullen maar!

recept ontbijt muesli fruit yoghurt 2

Het eindresultaat

Tip: Je kunt ook in één keer wat meer yoghurt en fruit blenden en dit bewaren in een bakje. Dan heb je voor de volgende dag ook gelijk een lekker ontbijt. Handig voor als je haast hebt.

Smakelijk weekend!

Onze andere ontbijtrecepten: