Redenen om naar Nieuw-Zeeland te gaan in de winter

Geplaatst op 1 december 2015 by Lia

Brug op de Routeburn Track

Hiken met sneeuw op de grond

Bij jullie is het nu natuurlijk hartje winter en misschien ben je al bezig met je volgende zomervakantie. Een tip van ons: Ga naar Nieuw-Zeeland in de winter dus juni, juli, augustus. Niet zo voor de hand liggend, maar zeker een aanrader. Sterker nog, onze beide NZ vakanties waren in de winter. Lees verder waarom NZ zeker ook in de winter leuk is.

Wintersport

NZ Mount Hutt skiën sneeuw Lia

Heerlijke verse sneeuw!

Op de lange latten in juli? Jazeker! Wij deden het twee keer en vonden het super. Ok, het is niet zoals in de Franse Alpen: De pistes zijn kleiner, je kunt niet in een appartement naast de piste slapen (je moet zelf de berg op rijden) en après-ski is niet echt een ding. Maar voor een paar dagen is het een super ervaring en ‘skiën op het Zuidelijk halfrond’ kan van je bucketlist af. Zie dit blogje voor meer info.

Glacier bezoeken

NZ Zuidereiland glacier Bart franz josef

Bart in een richel van de Franz Josef Glacier

De grote gletsjers, zoals de Franz Josef, smelten nooit helemaal in de zomer, maar een bezoek in de winter is toch een stuk specialer. Wij hadden geluk: Het had gesneeuwd dus er lag ook nog eens verse sneeuw op de gletsjer. Je gaat met schoenen-met-noppen aan de wandel en je voelt je een ware bergbeklimmer.

Minder druk

De meeste toeristen komen uit landen van het Noordelijk halfrond. Zij hebben een voorkeur voor een zomervakantie in hun zomer en gaan dus niet naar winters Nieuw-Zeeland. Een groot voordeel als je dus toch besluit in de winter naar NZ te gaan: Het is veel minder druk! Alle ruimte in hotels en restaurants, geen hoge prijzen en de mensen zijn hartstikke blij met je want zo hebben ze toch omzet. Uiteraard geldt dit niet voor de skigebieden: Daar is het natuurlijk wel druk in de winter.

NZ Zuidereiland Wanaka meer

Witte bergtoppen en een prachtig, verlaten, meer

Goedkoper

Zoals hierboven al staat: Als je de skigebieden mijdt, dan heb je veel keuze en vallen de prijzen mee. Als je ergens iets langer blijft, kun je zelfs onderhandelen over prijzen. Echter, er is ook een risico: Omdat het rustiger is, kunnen tours geannuleerd worden omdat er te weinig aanmeldingen zijn. Aan de andere kant zitten in de zomer tours juist weer vol. Elk seizoen heeft z’n eigen bijkomstigheden.

NZ Zuidereiland Routeburn track hike

Iets wat altijd goedkoop is: Hiken :D

Wat heeft jouw voorkeur: Nieuw-Zeeland in de winter of in de zomer bezoeken? 

Andere blogs over Nieuw-Zeeland: