Tokyo tips

Geplaatst op 8 juni 2017 by Lia

Binnenkort verlaten onze vrienden Sydney/Australië en dat vinden we eigenlijk helemaal niet leuk. Wat we wel leuk vinden, is dat ze naar Japan gaan. Ze vroegen of we nog tips hadden, uiteraard! Hier zijn ze, speciaal voor FleDa :)

Shinjuku by night

Shibuya Crossing in Shibuya
Het beroemde kruispunt in Shibuya was best leuk, maar in Shibuya ontdekte ik het geweldige fenomeen purikura. De rest van onze tijd in Japan kon ik geen amusementshal (met van die grijpers, Formule 1 speelsimulatoren en andere videogames) voorbijlopen zonder een purikura te maken.

Purikura in Shibuya

De bovenstaande is gemaakt bij Purikura no Mecca (1-23-10 Jinnan, Shibuya-ku, zie Lonely Planet) in Shibuya. Je moet eerst een trappetje op en komt in een donkere ruimte met allemaal hokjes. Als je veel pubermeisjes ziet, dan zit je goed. Zij kunnen je ook voordoen hoe het werkt. Zorg dat je 100 yen muntjes hebt!

Een van m’n Barbie purikura

Mijn favoriet waren de Barbie purikura’s. Misschien omdat ik vroeger helemaal niet zo’n Barbie-meisje was. Zie in het filmpje hoeveel lol ik had tijdens het maken. FdV, je snapt dat ik vet teleurgesteld ben als ik geen purikura via de app zie verschijnen he?

Ore-no-dashi in Ginza (Adres: 7-6-6 Ginza)
Restaurant waar ze onder andere aubergine-ijs hebben, lekker! Wij moesten een tijdje wachten (want zaterdagavond) om binnen te kunnen maar dat was het zeker waard!

Het kaartje van Ore-No-Dashi want anders heb je geen idee hoe je het moet vinden.

Yurakucho station (nabij Ginza)
Onder dit station zitten allerlei kleine yakitori restaurantjes maar ook pubs. Daar tegenover zit ook de leuke winkel Loft.

Shinjuku – het straatje Omoide-yokocho
Onze favoriet, wat hebben we lekker gegeten hier! En dat allemaal in het straatje dat vertaald ‘Memory Lane’ heet maar ook wel ‘Piss Alley’ wordt genoemd.

Onze favoriete yakitori restaurant

Het bovenstaande restaurantje zit in een van de kleine straatjes, sorry heel vaag maar de naam konden we niet lezen. Het is maar heel klein en je zit op een rij naast elkaar. Drank komt van het restaurantje links van hen. Ze hebben een Engels yakitori menu en heerlijke ingelegde groenten.

Rauwe kip in ‘Memory Lane’ in Shinjuku

Rauwe kip in ‘Memory Lane’
Ja, rauwe kip dus. Het staat bijna nergens op de kaart, dus we gingen er vanuit dat dit hun specialiteit was. En dat was het ook, kakelvers en zo lekker dat we 2 porties op hebben.

Memory lane/Piss Alley in Shinjuku

Hierboven zie je het begin van ‘Memory Lane’ in Shinjuku met aan de rechterkant de spoorlijn. Het tentje met rauwe kip zit een stukje verder in deze straat aan de linkerkant. Even zoeken, maar ze hebben er

Dit is het uitzicht vanaf de 1e verdieping vanuit het ‘rauwe kip’ tentje.

Soba noodles
De soba noodles aten we ook in Shinjuku, bij Noodle House Kuro-Mon. Het zit in een wat minder druk gedeelte op een hoek. We waren hier aan het begin van de reis en twee weken later hebben we dus rondjes gelopen om het weer te vinden omdat Bart per se weer die noodles wilde eten.

De soba noodles in Shinjuku

Hier het Japanse adres van het soba noodles restaurantje

Google maps van het restaurant met de soba noodles. Vlakbij het Ibishotel en de Seven 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harajuku 
Als je bijzonder geklede mensen en allerlei rare snuisterijen wilt zien, ga naar Harajuku.

Harajuku

Tsukiji Market – vismarkt
Ontbijt met de meest verse sushi die je ooit gegeten hebt! Overal staat dat je al om 7 uur in de ochtend op de markt moet zijn, maar toen wij er waren mocht je pas vanaf 9 uur de markt op. Er was toen nog maar weinig te zien, maar kookgek Bart vond het toch leuk. Ik vond de verse sushi vooral lekker.

Verse sushi als ontbijt

Kabuki-za theater – 4-12-16 Ginza, Chuo-ku
Op een regenachtige dag besloten we te kijken of we naar een Japanse theatervoorstelling konden. Je kunt namelijk kaartjes kopen van een deel van de voorstelling. Je verstaat er namelijk toch niets van dus een uurtje is voldoende. Wij hebben gewoon tickets aan de deur gekocht voor de voorstelling die 1,5 uur later begon.

Nagenoeg al deze tips komen uit de Lonely Planet van Japan (versie September 2015) waar je ook meer uitleg, sites en adressen kunt vinden.

Andere Japan blogs: