Verjaardagsdiner bij Aqua Dining

Geplaatst op 18 maart 2015 by Bart

Het uitzicht vanaf ons tafeltje

Het uitzicht vanaf ons tafeltje

In Nederland is mijn verjaardag midden in januari altijd koud en guur. De hoeveelheid drank die op mijn feestjes wordt weggeklokt is daarom altijd ruim. Met een beetje geluk valt er misschien wat te schaatsen, maar verder is er weinig te beleven. Dit jaar was ik jarig op een hele warme dag in Sydney. Ik wist niet wat Lia had gepland, maar ik vermoedde wel dat het iets met eten te maken zou hebben….

Dat klopte ook. Nu vind ik lekker eten en drinken altijd een cadeau, maar de locatie die Lia had gekozen was wel erg bijzonder: onder de Harbour Bridge met uitzicht op de haven en de Sydney Opera House! Wow! Voor we aan tafel gingen, hebben we een rondje gelopen want volgens ons is dit wel één van de mooiste plekken voor het beroemde Sydney-uitzicht met de Bridge en de Opera House.

Prachtig uitzicht op de skyline van Sydney

Prachtig uitzicht op de skyline van Sydney

Het restaurant heet Aqua Dining, omdat het boven het oude Olympische zwembad zit. Dat is overdag gewoon open voor bezoekers, maar is ’s avonds dicht zodat je er rustig kunt eten.

Het door Lia samengestelde menu

Het door Lia samengestelde menu

Lia had in overleg met het restaurant een menu samengesteld met daarbij bijpassende wijn. De sommelier kwam bij iedere gang iets vertellen over de wijn in combinatie met het gerecht. Lekker! Lia weet dat ik van octopus houdt dus dat zat er bij en verder een heerlijk eendje als hoofdgerecht. We houden allebei heel erg van eend dus volgens Lia was dat een makkelijke keuze voor het menu. Haha!

Proost!

Proost!

Het dessert was een proeverij van chocola op verschillende wijzen. En het restaurant had heel attent ook nog ‘Happy Birthday, Bart!’ op mijn bord gezet (zie foto). Ik kan je vertellen dat het heel erg prettig is om lekker in de avondzon te genieten van een heerlijk Australisch wijntje en biertje. Rondlopen op je slippers en genieten van heerlijk eten en een fantastisch uitzicht! Een absolute aanrader!

Laat die volgende verjaardag maar komen!

 

 

Het dessert met verjaardagsboodschap

Het dessert met verjaardagsboodschap

Lia, superbedankt! Ik hou van je!

Andere blogs over ons leven in Australië: