Wat wij het leukste vinden aan wonen in Australië

Geplaatst op 26 januari 2016 by Lia

Mensen vragen ons regelmatig wat wij zo leuk vinden aan wonen in Australië. Meestal noemen we dan het weer en het ontdekken van het land. Tijdens een ritje in de auto naar de Blue Mountains (om te hiken), hadden we het over wat we nog meer leuk vinden aan wonen down under. Lees hier de uitkomst.

Aus NSW sydney blue mountains

Blue Mountains nabij Sydney

Het weer

Ja, met stip bovenaan: Het weer! We blijven nou eenmaal Nederlanders en praten over het weer is een tweede natuur van de Nederlanders. Dat viel ons al eerder op. Als we dan toch ver van Nederland wonen, dan is het wel zo fijn dat we het kleine landje in ieder geval hebben ingeruild voor een land met een goed klimaat. Het is niet altijd 30 graden in Sydney, maar de winters zijn mild en de zomers kunnen heet zijn.

AUS NSW Sydney harbour avond

Sydney skyline by night

Wat wij vooral prettig vinden, is dat Sydney milde, droge winters heeft. Overdag is het een graadje of 17 met meestal een mooie blauwe lucht. Heerlijk!

Het ontdekken van het land

Hoewel we ons thuisvoelen in Sydney en in Australië blijft er toch nog van alles te ontdekken voor ons. Alleen al in Sydney: Deze stad is net zo groot als tweederde van de provincie Noord-Brabant. En het land…. dat is gewoon een continent. We hebben op zich al best veel gezien, maar we willen ook nog graag naar de Red Centre/Outback (waar Uluru is), van Darwin naar Cairns rijden in het tropische Noorden van Queensland, de Northern Territory ontdekken, Perth bezoeken en, en, en…. nog veel meer!

Koala's zijn schattig!

Alleen al het ontdekken van alle bijzondere beesten krijg je al nooit genoeg!

Vakantiegevoel

Dit is echt een ding van Bart. Nu het weer echt mooi weer is (lente), drinkt hij in de ochtend, voor hij naar kantoor gaat, graag z’n kop koffie op ons balkon in de zon. De stad komt onder ons balkon tot leven, hij heeft de zon op z’n bol, ik loop een beetje in huis te rommelen… Heel relaxed allemaal. Zoals Bart zei: ‘Ondanks dat ik gewoon ga werken, heb ik een vakantiegevoel met m’n kop koffie in m’n hand en de zon in m’n gezicht’.

Hiken

Dit hebben we echt ontdekt sinds we in Australië wonen. Het is ook wel echt een land om te hiken met mooie routes, plattegronden en routebordjes. Ook de Aussies zelf trekken er graag op uit dus het hoort bij het land. Wat zo grappig is: Als we vertrekken, staat het parkeerterrein vaak redelijk vol. Het lijkt dan druk, maar als we eenmaal een half uur aan het lopen zijn, komen we bijna niemand tegen. We hebben inmiddels ook al een paar favorieten.

Tijdens een hike in Ku-ring Gai National Park

Tijdens een hike in Ku-ring Gai National Park

Barbecueën 

Niets ten nadele aan Nederland, maar wij vinden dat we in NL een big deal van barbecueën maken. Allerlei (rare) sausjes, salades en een speciale aankondiging ‘Komen jullie barbecueën?’ alsof de Koning komt eten. Allemaal zo gewichtig enzo. Als je in Australië ergens wordt uitgenodigd, ga je 9 van de 10 keer bbq’en. Gewoon omdat het makkelijk is voor veel man, het lekker buiten kan (want binnen is het te warm), iedereen gezellig bij elkaar kan zitten en omdat bijna iedereen een bbq heeft. Sterker nog, als je geen barbie hebt ben je eigenlijk wel een kneus, haha.

Barbecue is gewoon barbecue in het Nederlands en in het Engels :D

Bart bij een public barbecue

Bart gooit heel vaak vlees of vis op de barbecue om dezelfde redenen: Het is te warm binnen, het is lekker makkelijk en ik zit naast de bbq aan tafel met Bart te kletsen. Het is gewoon een vorm van koken en hartstikke normaal hier. Zo normaal dat er zelfs in parken ‘public barbecues’ zijn.

Andere blogs over ons leven in Australië: